Komunisté vyhodili ze strany bývalou senátorku Bayerovou. Tady jsou její slova

09.11.2014 10:45

Někdejší senátorka za KSČM Marta Bayerová, která v nedávných senátních volbách nepostoupila ani do druhého kola, již není členkou strany. Podle informací serveru Deník.cz byla ze strany vyhozena, neboť se v komunálních volbách rozhodla kandidovat za jiné hnutí. Politička se proti verdiktu odvolala.

Komunisté vyhodili ze strany bývalou senátorku Bayerovou. Tady jsou její slova
Foto: senat.cz
Popisek: Senátorka za KSČM Marta Bayerová

„Nepozvali mě ani k žádnému jednání, jen jsem dostala výzvu okresní rozhodčí komise, ale ta ani neuvedla termín, kdy se mám dostavit. Požádala jsem doporučeným dopisem o sdělení data, odpověď jsem ale dostala až po termínu a současně i sdělení, že mi ukončili členství," posteskla si Bayerová, která se proti verdiktu odvolala a doufá, že ve straně zůstane.

RNDr. Marta Bayerová

  • BPP
  • Angažuji se i v občanské iniciativě Alternativa zdola
  • mimo zastupitelskou funkci

O jejím vyloučení rozhodl okresní výbor, protože v komunálních volbách kandidovala za jiné uskupení - Občané městu Znojmu. Sama ale tvrdí, že to bylo se souhlasem místní organizace. Podle výše postavených soudruhů to ovšem nestačilo.

Situace se opakuje

„Stanovy jednoznačně říkají, že pokud někdo kandiduje za nějakou jinou stranu či hnutí bez projednání a souhlasu okresního výboru, zaniká mu členství. O kandidatuře paní Bayerové jsme se dozvěděli až ze zveřejněných kandidátních listin. Proto jsme museli podle stanov jednat a předat celou věc revizní komisi. Ta si paní Bayerovou pozvala, ona ale ve stanovený den bez omluvy nepřišla," řekl předseda okresního výboru Miroslav Vlašín.

Politolog Vít Příkazský k tomu poznamenal, že je Bayerová v tuto chvíli oslabena, neboť v senátních volbách neuspěla, tak na ni možná „nastoupili“ její vnitrostraničtí rivalové. Bývalá členka horní komory Parlamentu má za sebou již jeden obdobný případ před čtyřmi lety, kdy vedla kandidátku hnutí OMMO, opět se souhlasem své místní organizace.Také jí hrozilo vyloučení, ale nakonec k němu nedošlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…