Konec sprostotám ve sněmovně. Až padne sprosté slovo, stane se toto

07.10.2015 19:22

Pokud budou řečnící poslanci používat ve Sněmovně například vulgarity nebo ostré invektivy, předsedající budou v krajních případech přerušovat schůzi. Dohodlo se na tom nedávno vedení dolní komory. ČTK to dnes řekl její předseda Jan Hamáček (ČSSD).

Konec sprostotám ve sněmovně. Až padne sprosté slovo, stane se toto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pak se probírala novela zákoníku práce. První tři dny nemoci proplácet nebo ne?

"My jsme se ve vedení Sněmovny shodli na tom, že snížíme toleranci k výrokům a výrazům, které nepatří do parlamentní debaty. Pokud v debatě takovéto výroky padnou, tak umožníme řečníkovi si rozmyslet další formu vyjadřování tím, že přerušíme schůzi," uvedl Hamáček.

Předsedající má právo přerušit projev řečníka i přerušit schůzi. Hamáček zdůraznil, že půjde o krajní řešení. Předsedající má totiž možnost řečníka taky upozornit na nevhodné vyjadřování, podotkl.

O dohodě ve vedení Sněmovny dnes hovořil v Rádiu Impuls místopředseda dolní komory Petr Gazdík (STAN), poukazoval na snahu o zvýšení politické kultury. "Dvě stě lidí je dvě stě lidí a ne každý má stejnou politickou kulturu," uvedl.

Přerušení schůze za dva týdny od dohody předsedající nevyužili. Ve Sněmovně to jiskří zejména mezi ministrem financí a předsedou ANO Andrejem Babišem a místopředsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem. Ostřejší výrazy ale občas vyřkli i jiní poslanci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…