Kontroverzní starosta Horálek dostane v Praze další funkci

02.02.2012 12:52

VÍME PRVNÍ Starosta Prahy 4 Pavel Horálek z týmu primátora Bohuslava Svobody byl v pondělí zvolen místopředsedou pražské ODS a brzy mu přibude další funkce. Podle informací ParlamentníchListů.cz by se měl stát na základě dohody ODS a TOP 09 předsedou dozorčí rady Pražské vodohospodářské společnosti stoprocentně vlastněné Prahou. Místopředsedou dozorčí rady společnosti by měl být zvolen Stanislav Urbánek, nominovaný TOP 09.

Kontroverzní starosta Horálek dostane v Praze další funkci
Foto: facebook
Popisek: Kontroverzní exstarosta Prahy 4 za ODS Pavel Horálek

Pražská vodohospodářská společnost je správcem vodohospodářského majetku hlavního města Prahy, Úpravny vody Želivka, a.s. a Zdroje pitné vody Káraný a.s. PVS je odpovědná za udržování vodovodní sítě a kanalizační soustavy v provozuschopném stavu, za její obnovu a rozvoj.

Starosta Prahy 4 Pavel Horálek byl zvolen starostou v roce 2006, v roce 2010 svou pozici obhájil. „Vloni se objevily informace o tom, že Horálka s dalšími pražskými politiky vyšetřuje policie kvůli podezření na dlouhodobé korupční jednání, mimo jiné se mělo jednat o pozemky na Kavčích horách,“ píší LN.

Kmotři primátora Bohuslava Svobody?

Pavel Horálek má být též blízký členovi ODS z Prahy 4 Ondřej Palounkovi. Podle serveru Nasipolitici.cz byl Palounek v minulosti pětkrát soudně trestán za majetkoprávní přečiny, naposledy v roce 1988. Jeho výrazný vliv na chod pražské komunální politiky vychází podle médií z osobních vztahů, mimo jiné například se starostou Prahy 4 Pavlem Horálkem. V roce 2011 zahájila policie vyšetřování jeho činnosti.

Po provedení pražského puče nyní pokračuje čistka v orgánech společností, ve kterých má město Praha svůj podíl. Zástupci ČSSD a „staré“ ODS jsou nahrazováni lidmi z TOP 09 a členy ODS loajálními primátorovi Bohuslavu Svobodovi.

Primátoru Svobodovi bývá částí ODS vyčítáno, že zatímco sám hovoří o odkmotření pražské ODS, sám je v kontaktu s takovými lidmi, jako je právě Palounek či kontroverzní podnikatel Pavel Hurda.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…