Konzervativní Akce D.O.S.T. podporuje Klause v odporu k dluhové unii

07.12.2012 11:46

Konzervativní Akce D.O.S.T. podporuje prezidenta Václava Klause v tom, že nechce ratifikovat novelu Lisabonské smlouvy, která má umožnit vznik evropského záchranného mechanismu ESM (stálý euroval).

Konzervativní Akce D.O.S.T. podporuje Klause v odporu k dluhové unii
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prezident Václav Klaus na přednášce

„Tyto valy považuji za zrůdnou, nesmyslnou, absurdní věc a já je podepisovat rozhodně nebudu," uvedl Klaus na setkání týdeníku Euro business breakfast.

K ratifikaci novely Lisabonu ho tento týden vyzval Senát ovládaný ČSSD. Proti tomu se ohradila konzervativní občanská iniciativa Akce D.O.S.T.

Zaplatíme 350 miliard

„Důrazně protestujeme proti tlaku, vyvíjenému na prezidenta republiky Václava Klause, ve snaze jej přimět k ratifikaci dodatku k Lisabonské smlouvě o vzniku Evropského stabilizačního mechanismu. Hlava státu má zákonnou i morální povinnost hájit svrchovanost České republiky. Vznikem ESM by však česká politická reprezentace, v případě vstupu do eurozóny, ztratila poslední zbytky autonomie při rozhodování o podobě státního rozpočtu a nakládání s veřejnými prostředky. Tak jako v případě ratifikace Lisabonské smlouvy, je i dnes prezident republiky terčem sprostých útoků a výhrůžek z řad vládnoucích i opozičních handlířů se státní suverenitou. Vyjadřujeme tímto naše odhodlání prezidenta Václava Klause v jeho odmítavém postoji k ESM důsledně a všemi náležitými prostředky podporovat,“ uvedli v prohlášení předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín a její místopředseda Petr Bahník.

V případě, že by Česká republika přijala euro, musela by do fondu ESM na záchranu krachujících států eurozóny zaplatit částku ve výši zhruba 350 miliard korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…