Korupci se daří odhalovat právě díky Johnovi, tvrdí poslanec VV

29.01.2012 7:50

Poslanec Tomáš Jarolím (VV) tvrdí, že korupci se v Česku daří odhalovat právě díky práci předsedy VV Radka Johna, který podle jeho názoru poukazuje na konkrétní korupční kauzy místo toho, aby o ní prázdně tlachal jako mnozí jiní. Podobně jako Johna hodnotí poslanec také předsedu poslaneckého klubu Víta Bártu, který stane pro podezření z korupčního jednání před soudem.

Korupci se daří odhalovat právě díky Johnovi, tvrdí poslanec VV
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Radek John burácí v nedělní Partii na Primě

Místopředseda Věcí Veřejných Tomáš Jarolím odpovídá na dotaz jednoho ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz, jenž vystupuje pod přezdívkou kamilnyvl. Čtenář chtěl znát Jarolímův názor na vyšetřování údajné korupce ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). Přinášíme poslancovu odpověď.

John je prý alkoholik

Kamilnyvl se také ptá, jestli je vůbec možné řádně vyšetřovat korupci, když v čele VV stojí lidé jako předseda Radek John či faktický šéf strany Vít Bárta. Za zmínku stojí, že samotného Johna označuje čtenář za alkoholika.

„S vyšetřováním kauzy "Kalousek" spokojen nejsem. Je to názorný příklad toho, jak to tu ještě stále funguje, respektive nefunguje. Co se týká pana Johna a Bárty. Nebudu komentovat invektiva typu alkoholik, nicméně pokud se tu za poslední dobu něco děje v rámci odhalování korupce, nesporně je to důsledek nejen kroků VV, ale zejména aktivit právě Radka Johna. Pokud jde o Bártu, tak já mám osobní zkušenost na konkrétních kauzách, kdy mi byl nápomocen jako nikdo jiný,“ zdůrazňuje Jarolím.

Korupce jde odhalovat, jen pokud je chuť a odvaha

Následně zákonodárce prohlašuje, že nemá rád obecné tlachání o korupci, raději poukazuje na její konkrétní případy. A v tomto ohledu se ani John ani Bárta podle poslance nemají za co stydět. Na rozdíl od většiny občanů tohoto národa, kteří prý jen tlachají někde u piva nebo na internetu, povětšinou v bezpečí anonymity. Tito anonymní kritici posléze mnohdy žijí z korupčních zakázek svých firem, tvrdí Jarolím.

„Za odvahu a smysluplné nepovažuji tajné pletichy a konspirační manipulaci. Odvaha je pro mě v otevřenosti a upřímnosti nazývat věci nahlas pravým jménem a stát si za svým názorem,“ uzavírá poslanec.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…