Koukám jako blázen. Server píše o tom, co si prý Šlouf chce vynutit na Miloši Zemanovi

12.09.2013 12:20

Nominace Miroslava Šloufa jako jedničky pražské sněmovní kandidátky SPOZ měla být podle serveru Česká pozice pomstou tohoto lobbisty prezidentu Zemanovi a jeho odstavení Šloufa z okruhu svých spolupracovníků.

Koukám jako blázen. Server píše o tom, co si prý Šlouf chce vynutit na Miloši Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Šlouf

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

Šlouf prý velmi těžce nesl, že jeho místo u prezidenta obsadili lidé kolem manažera Lukoilu Martina Nejedlého. Proto se rozhodl pro odvetu, a to prostřednictvím pražské organizace SPOZ. Celá akce proběhla na středeční mimořádné krajské konferenci. Šlouf nejprve sesadil dosavadního předsedu Ondřeje Kropáčka, který se v poslední době věnoval spíše sběru podpisů pod stranickou petici za prokázání původu majetku, který organizoval.

Mezitím se však v zákulisí začalo pracovat na ovládnutí organizace, a kromě Šloufa se na něm podílel i jeho syn Ondřej. Cílem bylo ovládnout organizaci a následně prosadit posle svých představ kandidátní listinu. Objevil se prý názor, že Šlouf svou kandidaturu nemyslí vážně, pouze chce své odstoupení náležitě zobchodovat- ať už za nějakou funkci, sblížení s Hradem, nebo dosazení svých lidí na kandidátku.

Šlouf si prý je nepochybně vědom, že jeho kandidatura by byla hlavním terčem kritiky v celých volbách. Nejspíš chtěl pouze demonstrovat Hradu svou sílu. Tomu podle České pozice odpovídají i odpovědi sesazeného Ondřeje Kropáčka.

Ten přiznal, že své odvolání na začátku schůze vůbec nečekal. Bylo prý zjevné, že za ním stojí lidé kole Šloufa, protože i další lidé na schválené kandidátce patří mezi „šloufovce“. K tomu, jestli se jedná o pomstu Miloši Zemanovi, se však nechtěl vyjadřovat.)

Česká pozice přinesla i vyjádření nejmenovaného člena Rusnokovy vlády. Ministr, který si nepřál být jmenován, měl serveru napsal: "Koukám na to dnes ráno jako blázen. Doufám, že je to vtip médií."


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…