Krejčíř chce milion dolarů po zavražděném obchodníkovi

09.06.2012 17:04

Společnost podnikatele Radovana Krejčíře žádá milion dolarů z pozůstalosti zavražděného majitele sítě striptýzových klubů v Jihoafrické republice Lollyho Jacksona.

Krejčíř chce milion dolarů po zavražděném obchodníkovi
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

Krejčířova údajná firma tvrdí, že si Jackson peníze půjčil v roce 2010 a podepsal smlouvu o půjčce. Půjčka prý měla byt splacena letos v únoru. Firma se prý v této věci obrátila na soud.

Vdova po Jacksonovi však údajně smlouvu o půjčce označila za podvrh. Řekla, že smlouva byla uzavřena v rámci transakce zahrnující plán na praní špinavých peněz, který Krejčíř a Jackson vypracovali.

Server thepost.co.za napsal, že peníze z Jacksonovy pozůstalosti žádá česká firma DRK Invest Praha spol. s r. o. Podle českého internetového obchodního rejstříku byl Krejčíř k dnešku společníkem ve čtyřech společnostech včetně firmy DKR INVEST PRAHA, spol. s r. o.



Jackson byl zastřelen

Jackson byl zastřelen v JAR v květnu 2010. Muž podezřelý z jeho zabití uprchl na Kypr. Soud tam v pátek nepravomocně rozhodl, že podezřelý se musí vrátit do JAR, aby tam čelil obvinění z vraždy.

České úřady Krejčíře stíhají za jiné majetkové a násilné trestné činy. České policii podnikatel unikl při domovní prohlídce v roce 2005. V JAR žije od roku 2007; v témže roce Česko požádalo Jihoafričany o Krejčířovo vydání. Jihoafrická justice o české žádosti zatím definitivně nerozhodla.

Kromě české justice se o Krejčíře během jeho pobytu v JAR začala zajímat i místní policie. Média ho tu spojovala mimo jiné s několika vraždami. Krejčíř v JAR stojí před soudem kvůli údajnému pojistnému podvodu a v jiném procesu kvůli údajnému podílu na ozbrojené loupeži.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…