Krizi uměle vyvolalo plačící děcko, prohlásil Dobeš

21.12.2012 19:35

Poslanec Josef Dobeš (nezařazený) v rozhovoru pro server Novinky.cz pochválil jednání premiéra Petra Nečase (ODS) a vyzval k stabilizování situace. Odvolanou ministryni obrany Karolínu Peake nepřímo označil jako plačící děcko, kterému někdo vzal hračku.

Krizi uměle vyvolalo plačící děcko, prohlásil Dobeš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Dobeš stoprocentně stojí za rozhodnutím premiéra Nečase. Jeho kroky prý byly „mužné, rázné a zodpovědné“. V případě hlasování o nedůvěře vládě by se postavil na stranu koalice.

Peake je ambiciózní, mladá ale nezralá dáma

Bývalý ministr školství naopak ostře kritizoval slova Karolíny Peake, která o svém brzkém odvolání z ministerstva obrany mluví jako o Mnichovské zradě. Prý to je ambiciózní, mladá ale nezralá dáma, která používá výrazy za hranou. Podle Dobeše se Peake chovala ke svému resortu nezodpovědně.

Dobeš si v rozhovoru pro Novinky.cz povzdechl, že 80 procent dnešních problémů, které má koalice, způsobují současní nebo bývalí členové Věcí veřejných. Většinu z nich ve své bývalé straně sám přijímal. Připomněl, že své kolegy v roce 2008 varoval, aby VV nechodily do vysoké politiky, protože na to nejsou připravené.

Krizi vyvolalo plačící děcko bez hračky

Teď se chápe jako stabilizátora situace a diskutuje s dalšími nezařazenými poslanci o možné podpoře pro vládu a premiéra Nečase. „Protože na takové blbosti sundat vládu, jako je to, že Karolína Peake dostala ministerstvo obrany, které za týden téměř zdevastovala, načež ji premiér správně odvolá, mi připadá, že už je úplný absurdistán,“ prohlásil.

Dobeš situaci na ministerstvu obrany chápe jako krizi, kterou uměle vyvolalo „plačící děcko“, protože je bez hračky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…