Kubku, špitály plné i kvůli vám. Profesor vynesl pravdu

24.12.2021 7:05 | Ze sítí

Kubek by měl přestat šířit očkovací hysterii, myslí si biochemik Omar Šerý. Místo toho by prý měl proškolit praktické lékaře, jak u pacientů s covidem-19 postupovat. „Plné nemocnice a mnoho zemřelých na covid-19 máme díky zanedbávání primární péče o covidové pacienty. Mnoho pacientů by se do nemocnice vůbec nedostalo, kdyby o ně bylo včas pečováno. Řekněme si to otevřeně. Zde měla hlavní úlohu sehrát právě ČLK,“ říká. Podobné doporučení dal i vládě, lékaři prý nemají ordinovat přes e-maily, telefon a nechávat pacienty na paralenu bez vyšetření.

Kubku, špitály plné i kvůli vám. Profesor vynesl pravdu
Foto: Twitter O. Šerého
Popisek: Omar Šerý.

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
Jak je známo z dopisu poslaného lékařům, prezident ČLK Milan Kubek kritizuje vládu za to, že „zbytečně hazarduje“, když nechce prodloužit nouzový stav. „Vláda se místo nařizování hodlá spoléhat na zodpovědnost lidí, a to i těch, kteří nařízení nedodržovali, ani když byla povinná. Optimismus, že tito lidé se najednou začnou chovat zodpovědně, když je k tomu nic nebude nutit, tak ten tedy rozhodně nesdílím,“ píše.

A jako příklad dává „vyspělé státy západní Evropy“, které už zavedly lockdown. Také vyjmenovává, co všechno omikron údajně obchází a co na něj nefunguje. „Z výše uvedeného vyplývá jediné, musíme se připravit na nejhorší,“ napsal Kubek v tomto dopise, ve kterém také zrušil konání reprezentačního plesu lékařů.

Kubek také prosazuje povinné očkování pro všechny občany nad 18 let kromě těch, kteří mají kontraindikace. Za kontraindikaci nepovažuje, že někdo již koronavirové onemocnění prodělal.

K jeho slovům se nyní vyjádřil biochemik Omar Šerý. „Jako prezident ČLK bych na místě Dr. Kubka přestal šířit očkovací hysterii a zajistil bych proškolení všech obvodních lékařů webineráři jak postupovat u pacientů s covidem-19 – která vyšetření provést, jaké léky včas preventivně nasadit atd.“ doporučil.

A upozornil: „Plné nemocnice a mnoho zemřelých na covid-19 máme díky zanedbávání primární péče o kovidové pacienty. Mnoho pacientů by se do nemocnice vůbec nedostalo, kdyby o ně bylo včas pečováno. Řekněme si to otevřeně. Zde měla hlavní úlohu sehrát právě ČLK.“

Proti povinnému očkování se Omar Šerý vyslovil už 10. prosince, kdy mínil: „V současné době charakterizované společenskou krizí, kdy panuje slovy Václava Havla ‚blbá nálada‘ a se současnými možnostmi a výsledky dostupného očkování proti koronaviru, lze pokládat veškeré snahy o povinné očkování, jak u nás, tak v ostatních státech EU, za nerozumné.“

Šerý měl doporučení nejen pro Milana Kubka a ČLK, ale také pro nastupující vládu, kterou prosil, aby zajistila dostatečné proškolení obvodních lékařů odborníky z covidových jednotek. „Aby neordinovali přes maily a telefon, vyčlenili si hodiny pro covidové pacienty, začali se jim věnovat a nenechávali je na paralenu bez vyšetření,“ zmínil konkrétně, jaká praxe by měla přestat.

Šerý ovšem také prosazuje udělování tvrdých pokut těm, kdo porušují pravidla. „Momentálně obchody plné lidí. To je ok. Není ale dobře, že 1/3 z nich nemá respirátor vůbec nebo ho má pod nosem. Šlo by konečně zařídit dávání vysokých pokut lidem, kteří ignorují pravidla a ohrožují naši společnost?“ ptal se premiéra Fialy, ministra vnitra Rakušana a předsedkyně Sněmovny Pekarové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …