LIDEM se do vlády nevrátí. Zváží ale její podporu, tvrdí Paggio

21.12.2012 21:58

Strana LIDEM opustila vládní koalici a nic se na tom nezmění. Alespoň to tvrdí místopředseda strany a poslanec Viktor Paggio. Odvolání Karolíny Peake prý byl útočný akt premiéra Petra Nečase (ODS). Je tedy zbytečné očekávat, že by poslanci LIDEM změnili názor. V rozhovoru pro server Aktuálně.cz ovšem připustil, že se bude jednat o podpoře vládě.

LIDEM se do vlády nevrátí. Zváží ale její podporu, tvrdí Paggio
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exposlanec Viktor Paggio

Podle Paggia jeho strana nejedná emotivně. „Když jsme se včera jako předsednictvo sešli, velice chladně a analyticky jsme zhodnotili situaci kolem odvolání předsedkyně koaliční strany. Na to nelze reagovat jinak než odchodem z koalice. Hlavy vychladnout nemohou, protože nikdy nebyly horké,“ reagoval pro Aktuálně.cz na výrok Nečase, že přes vánoční svátky zchladnou hlavy.

Ministři LIDEM do 10. ledna připraví své resorty na předání a pak podají demisi. Nechtěl předvídat, co se stane v příštím roce. LIDEM ale bude řešit, zda její poslanci budou vládu nadále podporovat v Poslanecké sněmovně. Rozhodne se po 1. lednu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…