Langšádlová na ČT bránila důchodovou reformu. Je mi vás líto, vmetl jí Mládek z ČSSD

06.12.2012 22:29

Premiér Petr Nečas prohlásil, že hodlá veřejnost více informovat o důchodové reformě. Podle stínového ministra financí Jana Mládka (ČSSD) však chce vláda informovat o nevysvětlitelném. Naznačil dokonce, že sociální demokraté mají v plánu důchodovou reformu zrušit, jakmile budou mít příležitost. „Každý bude mít moc o svých vložených peněz rozhodovat,“ hájila ji místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová. Střetli se v Událostech, komentářích na ČT 24.

Langšádlová na ČT bránila důchodovou reformu. Je mi vás líto, vmetl jí Mládek z ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodkyně, ilustrační foto

 

„Budeme vysvětlovat obyvatelům české země, proč zavádíme důchodovou reformu a proč je z hlediska budoucnosti nezbytná,“ uvedla Langšádlová. „Je mi vás skoro líto, obhajujete neobhajitelné, odvětil Mládek s tím, že se vůbec nediví, že premiér Petr Nečas neměl delší konferenci než pětiminutovou.

Za vlády sociálních demokratů se nikdy podle Mládka nestalo to, že by vláda s podporou pouhých 51 procent vnucovali program, který velká část lidí odmítá. „To se prostě nedělá,“ rozčílil se Mládek. Vstoupit do druhého pilíře podle něj není vůbec výhodné, protože hodnota peněz bude klesat. „A my to zrušíme,“ prohlásil rozhodně.

Mladí lidé by měli myslet na své stáří

„Každý vkladatel bude mít možnost sledovat a ovlivňovat, kam jeho investice proudí, zda bude riskovat, či bude sázet na jisté investice,“ ohradila se poslankyně. „Každý na své zajištění ve stáří musí dlouhodobě pohlížet. Neslyšela jsem od sociálních demokratů jediný návrh, jak vzniklou situaci řešit.“ „To je lež,“ opáčil Mládek. „Klíčem našeho řešení je první pilíř, který musí fungovat a zajistit lidem pokojné stáří.“

Postoje sociálních demokratů podle ní podporují soukromé banky. Mladí lidé si totiž uvědomují, že se musí zajistit na období stáří a svěřují se často do rukou soukromých subjektů, které poskytují neregulované podmínky – na rozdíl od penzijních státních fondů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…