Lépe jste se narodit nemohla. Němcová slavila, Džamila Stehlíková a další ji opěvují

18.11.2023 10:00 | Monitoring

Současná senátorka, dlouholetá politička Miroslava Němcová (ODS) v den výročí, kdy odstartovala sametová revoluce, oslavila 71. narozeniny. Strávila je tradičně na Národní třídě. Gratulace přišly od jejích podporovatelek Džamily Stehlíkové, Michaely Kudláčkové i Martiny Fraňkové. Shodovaly se, že jako „odvážná politička s rovnými zády“ se Němcová více symbolicky narodit nemohla.

Lépe jste se narodit nemohla. Němcová slavila, Džamila Stehlíková a další ji opěvují
Foto: Sociální síť X
Popisek: Džamila Stehlíková a Miroslava Němcová

Že je 17. listopad pro Miroslavu Němcovou dvojnásobně speciálním dnem, neopomněla zmínit lékařka a bývalá ministryně Džamila Stehlíková. „Vážená paní senátorko, milá Mirko, přeji Vám nádherné narozeniny na svátek svobody!“ poslala Stehlíkové senátorce narozeninové blahopřání. Přidala společnou fotografii a poděkovala Němcové za její práci v politice. Ta jí následně za její přání poděkovala a poslala srdečné pozdravy.

Nechybělo ani blahopřání plné obdivu v mužském podání. „První dámě české politiky paní Němcové přeju k dnešním narozeninám hodně zdraví, štěstí a klidný život. Děkuju za Vaše politické i občanské postoje, paní senátorko,“ napsal jeden z gratulantů.

Gratulaci připojila i Michaela Kudláčková. Němcovou označila za odvážnou političku a symbol svobody. „Přeji Vám, paní senátorko všechno nejlepší, hodně zdraví a hodně štěstí. Vaše narozeniny jsou ikonické. Jako politička s rovnými zády a osobní lidskou odvahou jste se vlastně ani víc symbolicky narodit nemohla. Děkuji, že jste!“ přála Kudláčková.

V přání pro Němcovou si notovala s Martinou Fraňkovou, která na adresu senátorky v narozeninovém blahopřání rovněž nešetřila vyjádřením úcty a poděkování. „Dnes slaví narozeniny první dáma polistopadové politiky, noblesní žena, bytostná demokratka, člověk s pevnými zásadami a jasným hodnotovým ukotvením – paní Miroslava Němcová. Dovolte mi, paní senátorko, popřát Vám všechno nejlepší a poděkovat Vám za vše, co jste pro Českou republiku vykonala,“ napsala Fraňková.

Politička se nad gratulacemi dojímala s tím, že si jich opravdu cení. Na Fraňkové ocenila její „vtip a pohotovost“. A dámám popsala, jaký byl její narozeninový den. „Byla jsem dlouho na Národní třídě a jsem opravdu šťastná, kolik lidí přišlo, a nebyli jenom z Prahy. Bylo to povzbuzující a dojemné. Je moc fajn mít v tento den narozeniny,“ napsala Miroslava Němcová.

Stehlíková, Kudláčková i Fraňková vzbuzují pozornost zejména kvůli jejich kritice vůči současné parlamentní opozici, ale i pro další kontroverzní výroky a jejich postoje na sociálních sítích.

Džamila Stehlíková se například do expremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše opřela v den oslav 17. listopadu s tím, že „chtěl ukrást Listopad“, nic jiného než krást, podle jejích slov, prý neumí. „Ale neprojde mu to.“

Jak známo, Stehlíková má také v oblibě komentování zdravotního stavu hlav státu. V minulosti tak činila u Miloše Zemana. V současné době šíří konspirační teorie ohledně ruského prezidenta Vladimira Putina, který podle ní zemřel na rakovinu, jakož prý i jeho dvojník, trojník...

Kudláčková své příspěvky na sociálních sítí zásobuje např. slovy "Tvl to mě fakt poZer“ – vůči lidem, kteří si dle ní neváží demokracie a dovolují si tvrdit, že za socialismu jsme se měli lépe. „Kapitalismus může za naše posrané životy,“ drželi nápisy před Karlovým mostem v Praze. „Koukám shluk ubožáků... To přepsaný Z na S je obzvláště výživný v den, kdy mají svátek studenti. Tvl to mě fakt poZer,“ vyjevila Kudláčková.

Její příspěvky, podobně jako u Stehlíkové, jsou na sociální síti mířené také proti Putinovi a jeho dobrým vztahům s maďarským premiérem Orbánem. „Doufám, že tenhle bobek z Putinova tlustýho střeva někdo brzy rozšlápne,“ opřela se Kudláčková před pár dny do Orbána, když Maďarsko zablokovalo převod 500 milionů eur vojenské pomoci EU Ukrajině.

Od Fraňkové kritika směřuje rovněž vůči Babišově pravé ruce, stínové ministryni financí Aleně Schillerové. Naopak obdiv má k výrazným osobám vládní pětikoalice, například k předsedkyni Sněmovny a staronové předsedkyni TOP 09 Markétě Pekarové Adamové. „Elegantní Markéta a jakási divně naondulovaná vykydávačka hnoje, co s ostatními soudružkami z brigády socialistické práce přijela v roce 1981 do Prahy na operetu,“ komentovala Fraňková debatu stínové ministryně financí Aleny Schillerové a Markéty Pekarové Adamové.

Opovržení vyjadřuje třeba i stranické kolegyni Schillerové, poslankyni Janu Mračkové Vildumetzové. „Nikdy, slovy nikdy, se nemravná Jana Mráčková Vildumetzová nesmí stát ministryní vnitra. Ta ženská je ztělesněním všeho, čím fakt nechcete být. Tfujtajksl,“ napsala Fraňová v říjnu o poslankyni hnuti ANO.

Společně s Kudláčkovou se Fraňková pak vysmívala předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi, který se v říjnu po eskalaci válečného konfliktu v Izraeli rozčiloval, že Fialova vláda ještě neposlala letadla pro Čechy zůstávající v Izraeli. „Prosím vás, jděte už do řiti, vy jelimane. Umíte akorát hystericky hýkat a sedět na zadku v té tělocvičně. Nejste schopen zajistit ani kus hadru na pusu a tady byste organizoval letadla! S vaší intervenci bychom si pro ty krajany museli jet sami vlastními auty, jako jsme si museli nakonec ušít ty roušky. Vy kurvítko jedno zmatený, tvl,“ zastávala se Kudláčková vládní pětikoalice.

„Miluju Míšiny totální záseky na komoru,“ bavila se pak nad její kritikou opozičního lídra Fraňková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Babišovi, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAlfonz77 , 18.11.2023 14:59:55
nic nedokázali... a že se snažili... takže, Džamilo, podá na tebe někdo konečně trestní oznámení?

|  10 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…