Levice v Senátu završí své odmítání vládního daňového balíčku

05.12.2012 8:00

Levice dnes zpečetí osud vládního daňového balíčku v Senátu. Podle očekávání jej odmítne. Už v senátních výborech to prosadili sociální demokraté, kteří mají v horní komoře většinu. Balíček, který počítá mimo jiné se zvýšením DPH, bude moci koalice prosadit při opětovném projednávání ve Sněmovně.

Levice v Senátu završí své odmítání vládního daňového balíčku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání Senátu

Senát má na programu také opětovné návrhy na zrušení karty sociálních systémů a na zavedení majetkových přiznání, které tentokrát předložila ČSSD v horní komoře parlamentu. Ve Sněmovně zatím neměla dost hlasů na jejich prosazení.

Horní komora by měla rozhodnout také o tom, zda pošle Sněmovně ke schválení senátorskou novelu, která by zakázala těžbu břidlicových plynů metodou hydraulického štěpení hornin.

Senát čeká také volba zástupce ombudsmana nebo čtyř z 33 zájemců o členství v Radě Ústavu pro studium totalitních režimů. Doplnit má také své vedení poté, co na minulé schůzi nezvolila svým místopředsedou lidovce Jiřího Čunka. Klub KDU-ČSL a nezávislých nyní na tento post vybral pardubickou senátorku Miluši Horskou (za hnutí Nestraníci).

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…