Liberálové v ODS zakládají vlastní platformu. Vede ji pán, který kdysi řídil boj proti drogám

03.08.2020 21:53

V ODS vzniká Liberální fórum 2020, jehož zakladatelem je člen strany a bývalý národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil. V pořadu Štrunc uvedl, že ve straně je potřeba chybějící liberální proud. Jeho záměr zaráží komentátorku Karolinou Stonjekovou, podle níž Vobořil vůbec nepochopil neslučitelnost konzervativní politiky s tou liberální.

Liberálové v ODS zakládají vlastní platformu. Vede ji pán, který kdysi řídil boj proti drogám
Foto: mfcr.cz
Popisek: Jindřich Vobořil

„Uvnitř ODS je tlak ze skupiny takových ultras, kteří by to liberální úplně vyškrtli,“ odůvodnil Vobořil úvodem vznik fóra. U většiny členů strany podle něj platí rétorika, že ODS je liberální ve smyslu ekonomickém a konzervativní ve smyslu hodnotovém. „Já se ale cítím být liberálním člověkem nejen v oblasti ekonomické,“ doplnil v pořadu Štrunc zveřejněném na serveru CNN Prima News.

„Myslím, že chybí proud, který by mluvil o liberálních tématech nejen v ekonomice. Levoliberální témata reprezentují třeba Piráti, ale na pravém spektru liberálové chybí,“ pokračoval Vobořil, s tím, že kromě Pirátů podle něj v Česku není strana, která je uvnitř tolik demokratická. Věří, že najde pro vznik fóra podporu, pokud témata, která chce nastolovat, nebudou úplně antikonzervativní. Cílem prý je vyvolat diskusi.

V současném vedení ODS, podle jeho slov, jsou extrémně slušní lidé – přemítá však o tom, zda je to právě to, co dnešní společnost chce. „Jako kdyby lidé nakonec chtěli rošťáky typu Topolánek, Paroubek. Chtějí Babiše, takové ty lídry. Přijde mi to škoda,“ dodal Vobořil,

Za své názory a záměry sklidil Vobořil od Karolíny Stonjekové kritiku.

„Tenhle pán je boží pán! Naprosto nepochopil neslučitelnost konzervativní politiky s liberální a v podstatě se přiznal, že je členem špatné politické strany, ale sám to vůbec netuší,“ píše na svém facebooku na Vobořilovu adresu.

Za vrchol všeho považuje Stonjeková to, že si rýpnul i do Topolánka. „Ač to byl právě Topol, kdo svým rozkročením a rozpažením udělal v ODS prostor právě takovým jedincům,“ připomněla.

„Není to tak dávno, co si sociální sítě tropily šoufky z mladého a totálně zmateného chvilkaře (jmenovat toho nebožáka nebudeme), který se rozhovořil na XTV. Ale u něj je pořád ještě šance, že z toho jednou při troše štěstí vyroste. U tohoto pána už bohužel žádná taková sladká naděje není...“ konstatovala.

Závěrem dodala, že takových jako Vobořil je v ODS daleko víc: „Nejhorší je, že v tom chlapec není v ODS zdaleka sám. Podobně namodralých Pirátů a TOPkařů je tam jak máku v buchtě!“ dodala Stonjeková.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…