Lidé budou mrznout, ale to lidovce trápit nemusí... Předsedkyně KSČM se pustila do horlivé ministryně

26.12.2021 11:16 | Ze sítí

Nová ministryně pro životní prostředí ze strany lidové Anna Hubáčková oznámila, že s těžbou uhlí by se v České republice mohlo skončit do roku 2030. Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná člence vlády Petra Fialy (ODS) položila zásadní otázku. Obratem také dodala, že na ni ministryně asi neodpoví a obyčejní lidé si budou muset poradit sami.

Lidé budou mrznout, ale to lidovce trápit nemusí... Předsedkyně KSČM se pustila do horlivé ministryně
Foto: Repro Youtube
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Česko by mělo s těžbou uhlí skončit do roku 2038 a přispět tak ke snaze EU ozelenit evropskou ekonomiku. Nová ministryně pro životní prostředí Anna Hubáčková (KDU-ČSL) by si uměla představit, že Česko skončí s těžbou uhlí ještě dřív, konkrétně v roce 2030.

Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná se na to konto členky vlády Petra Fialy zeptala, kde asi tak mají Češi, Moravané a Slezané vzít dost tepla. Zvlášť, když se v zimě budou teploty pohybovat někdy i značně hluboko pod bodem mrazu.

„Miluju, když politici vyhlašují krásné ‚ekologické‘ závazky, které se projeví, až oni sami budou v politickém důchodu! To teď předvedla nová ministryně životního prostředí Hubáčková, když vyhlásila, že chce ukončit těžbu uhlí v roce 2030. Jenže neřekla, jak chce zajistit, aby lidé měli teplo z dálkového vytápění, které je výrazně závislé na uhlí,“ upozornila šéfka KSČM.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

A nejde jen o teplo, ale třeba také o dodávky elektřiny. U těch by podle Konečné měla ministryně říct, kde se vezme. Konečná pochybuje, zda to bude z tolik vzývaných moderních technologií, neboť ty prozatím nikdo neviděl.

„To se totiž podle těchto politiků ‚nějak zařídí novými technologiemi‘, které ovšem ještě nikdo neviděl. Takže až ona bude v politickém důchodu, tak lidé budou akorát moci nadávat. Ji to trápit nemusí, je to pokrytectví, které je u lidovců obvyklé. Proto neskákejme na lep těmto krásným představám, které nemají reálný základ!“ uzavřela Konečná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…