Lidé si mohou prohlédnout sídlo britské ambasády v Praze

16.09.2017 7:07

Lidé si dnes mohou prohlédnout Thunovský palác na pražské Malé Straně, v němž sídlí britské velvyslanectví. Otevřeny budou prostory velvyslanectví, rezidence současné velvyslankyně Jan Thompsonové i zahrada upravená v anglickém stylu, v níž budou stánky s britskými delikatesami a přehlídka britských škol působících v Praze. Den otevřených dveří se koná od 10:00 do 16:00, vstup je zdarma.

Lidé si mohou prohlédnout sídlo britské ambasády v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Diplomaté ostrovního království sídlí v Thunovském paláci už téměř sto let. Návštěvníci si budou moci prohlédnout renesanční sál s unikátními freskami z 16. století, který v současnosti slouží jako zasedací místnost, či reprezentativní části rezidence. V předsálí bude k vidění soubor portrétů královny Alžběty II., která letos oslavila 65 let na britském trůnu. Vystaven bude i unikátní přehled zobrazující pokrevní propojení panovnického rodu Windsorů s českými králi.

Prohlídková trasa bude přístupná bez průvodce, každý návštěvník obdrží vytištěný text přibližující historii paláce. Posledním návštěvníkům umožní organizátoři vstup půl hodiny před uzavřením budovy. Velvyslanectví upozornilo, že z bezpečnostních důvodů není možné na prohlídku nosit prostorná zavazadla, k dispozici nebude šatna. Objekt má také omezený bezbariérový přístup.

Ve sklepeních a základech honosného paláce v Thunovské ulici lze nalézt gotické prvky. Během své první návštěvy v Praze roku 1787 tu bydlel i skladatel Wolfgang Amadeus Mozart. Britové si své budovy, kterou koupili v roce 1925, velmi považují – zastoupení v české metropoli označují za jednu z nejkrásnějších britských ambasád na světě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…