Lidé v pražských Běchovicích v referendu odmítli parkoviště

25.05.2019 20:30

Obyvatelé pražských Běchovic v místním referendu odmítli vybudování parkoviště u Českobrodské ulice. ČTK to řekl starosta Běchovic Ondřej Martan (ODS). Podle prvních výsledků sčítání hlasů volilo 37 procent oprávněných voličů, pro platnost referenda je nutná účast alespoň 35 procent. Vybudování parkoviště na městských pozemcích mělo být součástí rekonstrukce místního obchodu s potravinami a pošty.

Lidé v pražských Běchovicích v referendu odmítli parkoviště
Foto: pixabay.com
Popisek: Parkování - ilustrační foto

Investor pro rekonstrukci obchodu stanovil podmínku vybudování sjezdu z Českobrodské ulice a vybudování parkoviště. Obyvatelé spolu s volbami do Evropského parlamentu rozhodovali v referendu o tom, zda k tomu městská část umožní využít své pozemky. Podle Martana z prvních výsledků vyplývá, že pro záměr hlasovalo 304 lidí a proti 337.

Místní referenda v minulosti vyhlásily i jiné městské části, například v Praze 7 a v Praze 10 ohledně stavby nové radnice, v Praze 8 o omezení hazardu či v Ďáblicích o rozšíření tamní skládky. K hlasování se však většinou nedostavilo dost voličů, takže bylo neplatné. Byl to i případ posledního referenda v metropoli, které se konalo loni. Obyvatelé v něm měli rozhodnout o vypovězení smlouvy městské části s developerem, který chce ve Vinoři postavit rezidenční centrum Golf Resort. Přišlo však jen 23,2 procenta oprávněných voličů.

Běchovice, které jsou v městském obvodu Prahy 9 a správním obvodu Prahy 21, patří mezi menší městské části Prahy. V městské části na východě hlavního města žije zhruba 2670 obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…