Lidi, toto se Senátem! Fanoušek Zemana volá do bitvy. Jinak to prý nejde

24.10.2021 18:55 | Ze sítí

Producent, předseda Strany zdravého rozumu a také neúspěšný kandidát na prezidenta republiky Petr Hannig se na facebookovém profilu svého fanklubu vyjádřil k Senátu. „Senát je nezrušitelný,“ podotkl.

Lidi, toto se Senátem! Fanoušek Zemana volá do bitvy. Jinak to prý nejde
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Předseda Rozumných Petr Hannig

„Přátelé, obávám se, že mnoho lidí stále nechápe, že Senát je nezrušitelný. Píší ‚zbytečný Senát, odkladiště starých politiků, Senát zrušit‘ a tak podobně. V tuto dobu, kdy se snaží nově nastupující Poslanecká sněmovna, která je vyloženě stejně politicky orientovaná jako současný Senát, odstranit poslední a jedinou baštu jiných názorů, než jsou ty, které jsou nám doporučovány médii, a to jest prezidenta Miloše Zemana, respektive zbavit jej pravomocí vyplývajících z jeho ústavní funkce, je nutné naopak v příštím roce přesvědčovat lidi, kteří chtějí vyjadřovat svobodně své názory, aby šli do Senátu volit,“ poznamenal Hannig.

„Můžete vyměnit 27 senátorů a za další dva roky změnit charakter Senátu absolutně. Zatím ve velké většině chodili volit voliči, kteří v parlamentních volbách volí KDU-ČSL, STAN, ODS, TOP 09. Voliči ANO, SPD, KSČM a v poslední době i ČSSD volit svého senátora nechodí, protože většinou s existencí Senátu nesouhlasí. A to je velká chyba, jejíž důsledky nyní vidíme v přímém přenosu. A v důsledku této situace složení Senátu vypadá tak, jak vypadá. Senát v některých aspektech zastupuje hlavu státu, jak se dnes o to snaží. SENÁT JE NEZRUŠITELNÝ!!!!!!! Prostě tak to je,“ zdůraznil Hannig.

„Jediná cesta k jeho výměně je, když půjde volit do Senátu tolik lidí, kolik chodí volit prezidenta. A ještě jedna věc: mnozí i staří diskutéři a diskutérky hanlivě píší, že je to dobře placené přilepšení k důchodu, že to je shromaždiště přestárlých lidí. Chci vás upozornit, že v současnosti jediným senátorem, s jehož názory by převážná většina zdejších diskutérů souhlasila, je jeden z nejstarších senátorů, Jaroslav Doubrava nyní za malou regionální stranu Severočeši, a který byl v roce 2010 zvolen za stranu, jíž jsem byl předsedou, a to jest za Suverenitu – Stranu zdravého rozumu. Čili věk není důležitý, důležitá je odvaha zastávat skutečné zájmy Čechů, Moravanů a Slezanů,“ zakončil Hannig a vyzval všechny, aby přišli diskutovat právě do jeho facebookového fanklubu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…