Lidovci přijímají migranty, přiletělo k Zdechovskému. Ten odpověděl...

16.09.2017 21:38

Z PROFILŮ Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) usedl k počítači a odpověděl na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Vyjádřil se mimo jiné k informaci, že KDU-ČSL potají přijímá migranty a přiděluje jim obecní byty.

Lidovci přijímají migranty, přiletělo k Zdechovskému. Ten odpověděl...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Jeden ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz Zdechovskému napsal, že lidovci potají přijímají migranty, ale zároveň podle čtenáře lidem lžou, že jsou proti migrantům. Tito migranti údajně dostávají i obecní byty, je přesvědčen čtenář. Co na to Zdechovský?   

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„Dobrý den, rád bych Vás upozornil na to, že žádná politická strana migranty přijímat nemůže, ani kdyby chtěla. Rozhodování o přijetí migrantů mají na starosti instituce k tomu určené. Stěžujte si, prosím, na jiném místě.  Děkuji za pochopení,“ odvětil politik.

Na přetřes přišla také dvojí kvalita potravin v EU. Čtenářka serveru ParlamentníListy.cz se europoslance zeptala, jak je možné, že lidé v západní části EU mají kvalitnější potraviny než lidé ve východní části. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker sice přislíbil, že si zasloužíme stejně kvalitní potraviny, jenže podle čtenářky neřekl, kolik to bude stát. Také nemluvil o tom, kolik stojí máslo u nás a kolik v Německu a jak je toto máslo kvalitní. Jen na příkladě potravin je vidět, že si každý stát hájí své zájmy a naše země je příliš malá, aby mohla v EU něco prosadit.

Další otázky a odpovědi naleznete zde

Vedle toho čtenářka Zdechovskému sdělila, že kvůli lidem jako je ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) nebo profesor Tomáš Halík je KDU-ČSL voličům k smíchu a lidovci by udělali lépe, kdyby se těchto pánů zbavili.

„Věřte tomu, že i malý stát může být v EU významný, pokud si najde dostatek spojenců. Zbytek je Váš názor, který mě sice mrzí, ale nebudu Vám ho vyvracet. Jen bych Vás rád upozornil na to, že Tomáš Halík není členem KDU-ČSL,“ odepsal Zdechovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…