Lidovec Bartošek řádil: S kým se měl Nejedlý v Moskvě setkat? Kdo mu to platí?

29.11.2020 18:20

Předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek se v nedělních Otázkách Václava Moravce obul do poradce prezidenta Miloše Zemana Martina Nejedlého. Od poslanců Jaroslava Faltýnka (ANO) a komunistického poslance Jiřího Dolejše se mu však dostalo jen vlažných odpovědí.

Lidovec Bartošek řádil: S kým se měl Nejedlý v Moskvě setkat? Kdo mu to platí?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Bartošek

Lidovecký poslanec Jan Bartošek v nedělních Otázkách Václava Moravce prohlásil, že bude chtít slyšet, s čím požehnáním jel poradce prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý do Moskvy a o čem tam vyjednával, protože do nejrozlehlejší země světa nevyjel na přání ministerstva zahraničí.

Považuji to za natolik zásadní věc. V úterý začíná jednání Poslanecké sněmovny a já budu chtít zařadit tento bod na jednání Poslanecké sněmovny, protože mě zajímá, s jakým jel pan Nejedlý a tato delegace mandátem, jak vypadal protokol, s kým se měl pan Nejedlý setkat a kdo tu cestu platí,“ uvedl Bartošek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Od svých oponentů ve studiu – Jaroslava Faltýnka (ANO) a Jiřího Dolejše (KSČM) – však neslyšel slova podpory. Se svým požadavkem zůstal ve studiu osamocen.

„Zeptám se v klubu kolegů, jestli to podpoří,“ slyšel opatrnou odpověď od předsedy poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka.

Dolejš se vyjádřil v podobném duchu.

„My jsme to pochopitelně na klubu taky neprojednali a já si myslím, že varovné světýlko by se mělo rozsvítit až tehdy, kdybychom zjistili, že je odmítána debata ,mezi Hradem a Černínem‘,“ prohlásil Dolejš a zmínil sídlo prezidenta a sídlo ministerstva zahraničí Černínský palác.

„Ta debata začala tehdy, když si pánové z opozice přečetli, že pan Nejedlý, který má u některých lidí určitou míru nepopularity, jede do Moskvy. Na to se navěsil narativ o tom, co tam všechno strašného jde dělat. Já to nevím, tudíž teď nemohu říkat, jestli to chci, nebo nechci projednávat v Poslanecké sněmovně. Já si vyčkám na informace a podle toho se rozhodnu. Nic víc,“ sdělil Dolejš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…