Lídrem kandidátky ODS do komunálních voleb v Plzni je Baxa

22.06.2014 21:55

Lídrem kandidátky ODS do komunálních voleb v Plzni zvolili delegáti oblastního sněmu současného primátora Martina Baxu. ČTK to řekl předseda oblasti Plzeň-město Jiří Šneberger, bývalý primátor a senátor, který bude na druhé pozici kandidátky. Mezi 47 kandidáty do plzeňského zastupitelstva je hodně nových tváří.

Lídrem kandidátky ODS do komunálních voleb v Plzni je Baxa
Foto: Michal Drabík
Popisek: S plzeňským primátorem Martinem Baxou (ODS)

Třetí je dětská lékařka a radní obvodu Plzeň 3 Veronika Jilichová Nová, čtyřkou je současný technický náměstek primátora a právník Pavel Šindelář a na páté pozici ředitel stavební firmy David Šlouf, který je zastupitelem města a radní obvodu Plzeň 2 a stejně jako primátor Baxa místopředsedou oblasti.

Drtivou většinu volebního programu jsme splnili, říká primátor Baxa

Na dalších místech skončili mladý politolog a dlouholetý analytik hlavní kanceláře ODS Jakub Čermák, podnikatelka a zastupitelka obvodu Plzeň 2 Eva Trůková, dále Helena Matoušová, dosavadní městská radní pro majetek, Milan Uhlík, který je městským zastupitelem a členem představenstva dopravních podniků, a desátý Lumír Aschenbrenner, dlouholetý starosta obvodu Plzeň 2, jehož už dříve straníci navrhli do Senátu. Na kandidátce je hodně lidí, kteří pracovali pro obvody, řekl Šneberger.

Mezi 47 nominovanými kandidáty chybí současný radní města pro bezpečnost Robert Houdek, jehož nenavrhlo obvodní sdružení Lochotín, a starosta třetího městského obvodu Jiří Strobach, který ve čtvrtek, když se nestal lídrem kandidátky obvodu, opustil na protest jednání ještě před hlasováním spolu se všemi členy místního sdružení Skvrňany. Jeho tým má podle informací ČTK kandidovat za jiný politický subjekt. Současná radní města pro školství a sport Irena Rottová skončila 17. Chce se soustředit na práci v obvodu Plzeň 2, kde je druhá na kandidátce.

„Drtivou většinu volebního programu jsme splnili," řekl primátor Baxa. Strana za minulé čtyři roky přijala řadu zásadních rozhodnutí - zajištění uhlí pro teplárnu a výstavbu spalovny odpadu. Dále rozhodla o stavbě depa MHD, které podle Baxy zajistí na desetiletí fungování veřejné dopravy ve městě. „Dále opravujeme za miliardu úpravnu vody, postavili jsme fotbalový a atletický stadion, divadlo, spoustu parků a silnic, zavedli jsme odpadový systém," uvedl Baxa.

Plán: Maximální využití fondů EU

Pro další čtyři roky vidí Baxa jako hlavní tři oblasti. Zvládnutí přípravy Evropského hlavního města kultury a využití jeho potenciálu i po roce 2015, aby do města turisté dále jezdili. Dále pokračování dopravních staveb, jako je západní okruh a tramvajová trať na Borská pole, a maximální využití nového programového období EU.

V sobotu zvolila lídra pro Plzeň také ČSSD, která ve městě minulé čtyři roky vládla v koalici s ODS. Je jím současný ekonomický náměstek primátora Martin Zrzavecký. TOP 09 zvolila do čela kandidátky plzeňského zastupitele Ondřeje Ženíška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…