Lubomíru Zaorálkovi povolily nervy. Toto vmetl Zimolovi a jeho platformě

20.10.2018 21:48

Bývalému ministru zahraničí a předsedovi sněmovního zahraničního výboru Lubomíru Zaorálkovi (ČSSD) už ruply nervy s platformou místopředsedy ČSSD Jiřího Zimoly. Ta podle jeho slov zastiňuje řešení věcných záležitostí. „Je jen nástrojem mocenského zápasu,“ obul se do iniciátora kritizované platformy Zachraňme ČSSD ve svém komentáři k jednání o budoucnosti sociální demokracie v Hradci Králové.

Lubomíru Zaorálkovi povolily nervy. Toto vmetl Zimolovi a jeho platformě
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) v pořadu Partie.

Hned v úvodu svého textu Zaorálek připomněl, že by měli ve vládě zahájit ofenzívu za dostupné bydlení, za to, aby Česká republika nebyla zemí s levnou ekonomikou a s nízkými mzdami. Dále také dostat vodu a lesy pod kontrolu státu, měst a obcí. Jenže nic ze zmíněného se podle něj nepodařilo dostat do debaty ústředního výkonného výboru ČSSD v Hradcí Králové. „Místo toho řešíme platformu Jiřího Zimoly,“ dodal kriticky.

Doufá proto, že po sjezdu na jaře už nebude žádný člen vedení strany organizovat nějakou vlastní platformu a všichni budou chápat, že pro členy vedení je platformou celá strana. Navíc tahle Zimolova platforma podle jeho nízoru nepředkládá žádnou programovou alternativu. „Ale je jen nástrojem mocenského zápasu,“ zdůraznil.

Je přesvědčen o tom, že dokud se této platformy nezbaví, budou vypadat jako stižení autistickou poruchou. Tedy neschopni komunikovat, odcizení ve vlastním světě opakovaného monotónního chování. „Ztrácíme schopnost vcítit se do druhých,“ upozorňuje s tím, že „je nutné rychle skoncovat se stavem, kdy na sociální demokracii poutá hlavní pozornost právě naše nemoc. „K čertu s platformou, začněme dělat to, kvůli čemu tu jsme!“ vybízí v komentáři Zaorálek své spolustraníky.

Širší vedení ČSSD dalo na dnešním zasedání v Hradci Králové hlasy drtivé většiny členů důvěru předsedovi ČSSD a vicepremiérovi Janu Hamáčkovi, jak se předpokládalo. Ústřední výkonný výbor nakonec nehlasoval o důvěře v prvního místopředsedu a jednoho z iniciátorů kritizované platformy Zachraňme ČSSD Jiřího Zimolu, ač o to stejně jako Hamáček žádal. Hamáček si hlasování o důvěře v ostatní stranické špičky nepřál. Členové výboru neschválili ani Zimolův návrh na přeregistraci členů sociální demokracie, což je jedním z požadavků platformy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…