Lžete, překrucujete. Selhali jste, míří na ČT skoro 500 stran, kterým se již dostalo pochvaly

20.04.2016 15:11

Server HlídacíPes.org přinesl kompletní znění stížnosti, jež byla podána na veřejnoprávní Českou televizi ve věci zpravodajství ohledně dění na Ukrajině. Všiml si toho i mediální analytik Štěpán Kotrba, sám autor řady stížností, a náležitě to okomentoval.

Lžete, překrucujete. Selhali jste, míří na ČT skoro 500 stran, kterým se již dostalo pochvaly
Foto: Facebook.com
Popisek: Mediální a politický analytik Štěpán Kotrba

Stížnost, jež má 495 stran, se zabývá zpravodajstvím České televize o Rusku a Ukrajině, jež je podle autorů celého dokumentu nevyvážené. V nejbližších dnech má dorazit i na adresu Rady České televize. 

Zpráva zahrnuje rozbor zpravodajství za období od 1. února 2014 do konce ledna tohoto roku. Autoři i přes rozsáhlost uvádějí, že dokument je výrazně stručnější, než by mohl být. Všímá si mimo jiné i anexe Krymu, sestřelení letadla MH17 či bojů na východní Ukrajině. 

Podle stěžovatelů například Česká televize nepravdivě tvrdila, že přítomnost ruských vojsk na Krymu byla čímsi novým. Přitom podle nich přítomnost trvá již od dob Kateřiny Veliké. Kritika se na Českou televizi snáší i za vykreslování Borise Němcova v pozitivním světle. V textu se to navíc hemží slovy jako bagatelizovat, lhát, selhat.

Závěrem stěžovatelé dokonce vyzývají Radu ČT k tomu, aby v případě, že generální ředitel nepodnikne doporučené kroky, byl odvolán. 

Původní text ZDE.

„Stížnost je fakt zpracovaná perfektně. Klobouk dolů autorům. Takhle se to má dělat. Přesně, tvrdě a nekompromisně,“ pochválil autory stížnosti Kotrba. Podle něj by se jí měla zabývat Rada pro rozhlasové a televizní vysílání po své vlastní linii z vlastní iniciativy jako orgán státu i z titulu porušení povinnosti zákona.

„Ke čtení a případnému projednání by mohla posloužit i členům volebního výboru Poslanecké sněmovny. Koncesionáři jsme všichni,“ uvedl Kotrba. Zároveň dodal, že máme právo vyžadovat za své peníze zákonem garantovanou kvalitu. „V opačném případě ten stát zrušme,“ uzavřel rázně.

Celý text Štěpána Kotrby na Facebooku:

jo, tak nějak. Stížnost je fakt zpracovaná perfektně. Klobouk dolů autorům. Takhle se to má dělat. Přesně, tvrdě a nekompromisně. Doporučuji zároveň RRTV, aby se jí zabývala po své vlastní linii z vlastní iniciativy jako orgán státu i z titulu porušení povinností § 31 zákona 231/2001 Sb. Ke čtení a případnému projednání by mohla posloužit i členům voelbního výboru Poslanecké sněmovny - Martin Kolovratník, Roman Sklenák a dalším. Koncesionáři jsme všichni. A máme právo vyžadovat za své peníze zákonem garantovanou kvalitu. V opačném případě ten stát zrušme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…