Lži a švindly. Kalousek podpálil vládu

11.06.2023 19:51 | Ze sítí

„Stanjuru dobíhají nekompetence, lži a švindly,“ řekl v Partii Terezie Tománkové Karel Havlíček (ANO). Bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek mu dal na Twitteru za pravdu. Nedával by však vše za vinu pouze ministrovi financí Zbyňku Stanjurovi (ODS). Připomněl, že vláda má členů 18. Zmínil i komentář ekonoma a předsedy Národní rozpočtové rady Mojmíra Hampla z Otázek Václava Moravce. Zrušení superhrubé mzdy dle něj bylo superhrubou chybou, na které se shodnou všichni ekonomové.

Lži a švindly. Kalousek podpálil vládu
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

V Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News diskutoval Jan Skopeček z ODS a Karel Havlíček z ANO o důchodové reformě i konsolidačním balíčku. „Ministra Stanjuru dobíhají nekompetence, lži a švindly,“ prohlásil Havlíček v Partii s tím, že ministr financí by měl být odborníkem, který by se neměl nechat při sestavování rozpočtu ovlivňovat marketingovými týmy.

Jako příklad uvedl švindl se státním fondem dopravní infrastruktury, kde byl dán rozpočet 150 miliard korun, který je ve skutečnosti krytý jen 120 miliardami korun. Zbylých 30 miliard půjde z úvěru z investiční banky. „Rozpočet na dopravu je stále nekrytý s víc jak 30 miliard korun a pan premiér Fiala ještě tvrdí, že mají rekordní výdaje do investic,“ pohoršil se Havlíček a dodal, že naopak výdaje do investic má nynější vláda nižší, než měla vláda Andreje Babiše. „Přiznejte si, že jste to úplně totálně pohnojili,“ řekl směrem ke Skopečkovi.

 

 

Bývalý člen Poslanecké sněmovny a bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se na Partii také díval. Na Twitteru dal Havlíčkovi za pravdu. „Trpím u TV Prima: Karel Havlíček popsal ,tři švindly' v letošním státním rozpočtu bohužel zcela přesně. Ano, byly to švindly a experti před nimi marně vládu varovali,“ řekl a dodal, že vláda tím poskytla opozici levnou munici.

 

 

V dalším tweetu se nicméně Kalousek zastal stávajícího ministra financí Zbyňka Stanjury za hnutí ODS. Na vině není jen on, vláda má v rozpočtovém výborů 14 poslanců. „Bylo by ale hodně nefér tvrdit, že pachatelem všech tří ,švindlů' je pouze ministr financí Zbyněk Stanjura. Vláda má 18 členů a vládních poslanců v rozpočtovém výboru je 14,“ napsal.

 

 

Dále na Twitteru shrnul i rozhovor o zrušení superhrubé mzdy v Otázkách Václava Moravce, jichž se zúčastnil ekonom a předseda Národní rozpočtové rady Mojmír Hampl. Ten se nechal slyšet, že zrušení superhrubé mzdy bylo chybou a i přesto, že to politici jako Petr Fiala nebo Andrej Babiš popírají, všichni ekonomové se na tom shodují.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokud si vzpomínám , tak sám Kalousek, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMiloš Černík 1 , 12.06.2023 1:34:25
s Janotou - autoři nesmyslu zvaného superhrubá mzda slibovali , že je pouze na rok, ale svůj slib nedodrželi protože vláda na které participovali padla. Prolhaná ODS vyhrála volby slibem 15% daně, Tu Tlustý počal realizovat, Topolánek se zděsil, místo něj instaloval Kalouska a podvod superhrubá mzda byl na světě. Tedy žádných 15% ale 23%. Každá nová vláda slibovala její zrušení, došlo k tomu až za dlouhých 8 roků zásluhou Babiše , ODS a SPD.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …