Macron v ČR: „Přijel si odpočinout od zemědělců.“ Neodpočine

05.03.2024 9:01 | Monitoring

Ve čtvrtek se opět vydají zemědělci do ulic. Po včerejším jednání vedení Agrární komory ČR a zástupců Zemědělského svazu ČR potvrdili společnou protestní akci v Praze. „Protesty budou namířeny proti vládě, která odmítá vyslyšet alarmující volání tuzemských zemědělců,“ píše Agrární komora ČR na svém facebookovém profilu.

Macron v ČR: „Přijel si odpočinout od zemědělců.“ Neodpočine
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace zemědělců, kterou zorganizoval Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy - Asociace samostatných odborů ČR

Podle Agrární komory ministr zemědělství Marek Výborný bohužel ani přes osobní snahu nebyl ve vládě schopen prosadit splnění požadavků na záchranu českého zemědělství. „Nebyla splněna ani polovina našich priorit. Zejména chceme vyřešit přebytek komodit na trhu, splnit slib vlády na spuštění podpory zaměstnanosti na venkově, nedanit evropské dotace a snížit daň na zemědělskou půdu na loňskou úroveň nebo realizovat slib o snížení byrokracie. Bez toho zemědělství v ČR nebude!“ poznamenává Agrární komora.

„Znovu apelujeme na všechny zemědělce, aby se k nám připojili. Ukážeme politikům, že problémy mají všichni zemědělci, napříč celou republikou, bez ohledu na velikost podniku a výrobní zaměření,“ vyzývá Agrární komora. 

Protesty zemědělců zažívá mimo jiné také Francie, jejíž prezident Emmanuel Macron zavítá do Česka, aby se sešel s premiérem Petrem Fialou i prezidentem Pavlem. „Macron si přijel odpočinout k Fialovi do Prahy poté, co ho na veletrhu vlastní farmáři bezmála pomazali dehtem, vyváleli v peří a vyvezli na kládě. Tady v ČR jsou zemědělci mírnější než ve Francii a občané na sobě nechají dříví štípat. Tedy, zatím...“ konstatuje v té souvislosti právník Ondřej Dostál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 „Rodičům za zády.“ Nejsou dvě pohlaví, dozvědí se děti. Školám přišly noty

8:02 „Rodičům za zády.“ Nejsou dvě pohlaví, dozvědí se děti. Školám přišly noty

Aliance pro rodinu odhalila plánované změny ve školství. Mluví do nich jak Prague Pride, tak i inici…