Maláčová: Schillerová to zmastila

12.10.2020 13:11

Když vláda oznamovala, že se dohodla na zákonu o kurzarbeitu, ministryně financí za hnutí ANO Alena Schillerová prohlašovala, že jde o kompromis, zatímco ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová mluvila bez obalu o krvavém kompromisu. A o pár týdnů později zašla ještě dál. V neděli k zákonu o kurzarbeitu bez obalu poznamenala, že ho Schillerová „zmastila“.

Maláčová: Schillerová to zmastila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Předseda vlády Andrej Babiš přiznal, že česká verze zákona o kurzarbeitu se nezdařila a vyjádřil naději, že ve Sněmovně bude opravena.

Ministraně práce a sociálních věcí Jana Maláčová zašla ještě dál a zdůraznila, že pokud zákon někdo zkazil, byla to šéfka státní kasy za hnutí ANO Alena Schillerová. Ta prý zákon přímo „zmastila“.

Anketa

Máte důvěru v Romana Prymulu? (Ptáme se od 12.10.2020)

54%
46%
hlasovalo: 29447 lidí

„Říkám narovinu, že parametry ošetřovného se podle vývoje situace můžou ještě měnit. Další dobrá zpráva je, že se příští týden sejdeme s odborníky všech sněmovních stran a společně opravíme zákon o kurzarbeitu, který zmastila ministryně Schillerová,“ napsala Maláčová.  

Nejvíc pozornosti ale prý Maláčová věnuje sociálním službám a obrátila se na občany, aby jí posílali podněty, co všechno lze v koronavirových časech v této oblasti zlepšit.

„Pokud sociálním službám cokoliv chybí, dejte nám vědět přes speciální hotline nebo webový formulář. Pomůžeme Vám. Domovy pro seniory budou možná brzy potřebovat každou pomocnou ruku a to mně dělá největší starosti,“ napsala Maláčová.

Prozradila také, že momentálně je nakaženo 598 klientů a 316 zaměstnanců.

Jana Maláčová nejen o kurzarbeitu

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …