Málo! Jen podmínka! Babišovi se ulevilo, jiní jsou vzteklí

30.03.2022 13:31 | Ze sítí

Státní zástupce Jaroslav Šaroch navrhuje v obžalobě týkající se případu dotace na stavbu areálu Čapí hnízdo pro bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) podmínku a peněžitý trest deset milionů korun, uvedl dnes server Seznam Zprávy. Pro jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou navrhl stejný podmíněný trest a zaplatit by měla půl milionu korun. Oběma obžalovaným přitom hrozí až deset let vězení.

Málo! Jen podmínka! Babišovi se ulevilo, jiní jsou vzteklí
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Čapí hnízdo

Šaroch podal obžalobu na Babiše a Nagyovou minulý týden. Případem se bude zabývat Městský soud v Praze. Bývalý premiér a šéf nyní opozičního ANO vinu dlouhodobě odmítá. Kauzu Čapí hnízdo pokládá za vykonstruovaný a účelový pokus o svou kriminalizaci a o snahu vystrnadit ho z politiky. U soudu chce prokázat, že nikdy nic trestného neudělal.

Žalobce podle serveru Seznam Zprávy navrhuje Babišovi i Mayerové tříletý trest podmíněně odložený na zkušební dobu pěti let. „Pro Babiše pak chce žalobce ještě peněžitý trest ve výši deset milionů korun a pro Mayerovou peněžitý trest ve výši 500 tisíc korun,“ napsal server s odkazem na dva zdroje z justice, které mají obžalobu k dispozici.

„Státní zástupce Šaroch navrhuje v obžalobě expremiérovi Babišovi tříletý trest podmíněně odložený na zkušební dobu 5 let. A peněžitý trest. To si fakt dělá srandu! Kauza Čapí hnízdo je ostudou české justice! Z 5–10 let za mřížemi udělá Šaroch podmínku?!“ poznamenal k tomu pohoršeně europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

„Přestože Andreji Babišovi (ANO) a bývalé manažerce Agrofertu Janě Mayerové (Nagyové) hrozí podle trestní kvalifikace a paragrafů od pěti do deseti let vězení, státní zástupce Jaroslav Šaroch navrhuje nižší tresty,“ poznamenal novinář Vratislav Dostál.

„Šaroch vzal v úvahu, že se případ vleče již delší dobu, protože to Šarochovi dost trvalo,“ dodal ještě komentátor Jindřich Šídlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…