Manželství pro mě nic neznamená, tvrdí mladý Kolář. A pak se hádal

05.11.2023 15:53

Poslanec Ondřej Kolář (TOP 09) se nechal slyšet, že je pro něj manželství instituce, která neznamená vůbec nic. Jeho slova vyvolala ohlas na sociálních sítích, kde se objevily i připomínky, jaký vztah k této instituci má jeho širší rodina.

Manželství pro mě nic neznamená, tvrdí mladý Kolář. A pak se hádal
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Ondřej Kolář na Prima CNN

Slova poslance za TOP 09 Ondřeje Koláře ohledně toho, že manželství je instituce, která pro něj neznamená vůbec nic, zaujala mimo jiné Honzu Palusku.

„Že pozdravuju paní Kolářovou a vinšuju šťastné výročí,“ napsal Paluska.

„Když to pro něho nic neznamená, tak to nemá kazit nám, kteří to bereme vážně,“ komentuje to pak jeden z diskutujících.

Na Paluskova slova následně reagoval sám Kolář: „Tak já babičku pozdravím. Je od Vás hezké, že jí přejete, i když ji vůbec neznáte. Jenom teda to přání je k narozeninám nebo k jakému výročí?“ ptal se Palusky. Ten mu odpověděl snímkem, na němž má být Kolář se svojí manželkou a dětmi, Kolář však uvedl, že nejsou manželé a že jeho partnerka o pozdravy Palusky nestojí.

Dalšímu diskutujícímu pak Kolář svůj postoj a názor osvětlil ještě více. „To, že mám svůj názor a řeknu ho i nahlas, je něco úplně normálního, ne? Nebo se to nesmí? Mně nevadí, že se lidé berou. Oddal jsem v životě nespočet párů. To, že vstoupili do manželství, bylo jejich svobodné rozhodnutí, stejně jako jsem se já svobodně rozhodl se neženit. Jestli něčí svobodná volba, která jiné nijak neomezuje na jejich životech, někomu vadí, tak je to ubožák. Vaši starost o mou rodinu si nechte pro sebe. To, jak žijeme a co nám vyhovuje, je naše věc a Vám do toho doopravdy nic není,“ napsal Kolář na sítě.

Debata s Ondřejem Kolářem o manželství mnohé zaujala i vzhledem k všeobecně známým vztahům v jeho rodině. Otec Petr Kolář, bývalý diplomat a vlivný poradce prezidenta Petra Pavla, žije s bývalou moderátorkou ČT Světlanou Witowskou, jeho bratr je zase partnerem a otcem dítěte herečky Jenovéfy Bokové. „Rodinné foto“ z Pavlovy inaugurace se na jaře stalo hitem internetu.

Kolářových slov o manželství si na sociálních sítích všiml také Tomio Okamura. „Toto zaznělo tento týden ve Sněmovně z úst poslance vládní TOP 09 Koláře. Víme, že progresivistická TOP 09 v čele s paní Pekarovou chce zničit naše tradiční hodnoty jako je rodina, přepsat naši historii, zrušit českou korunu,“ vyjmenoval ambice strany, jejíž zkratku kdysi kníže Schwarzenberg vysvětloval jako Tradice, Odpovědnost, Prosperita. 

Jejich aktuální liberální hodnoty podle Okamury nyní nejlépe vidíme na exposlanci Dominiku Ferim, který byl odsouzen za znásilnění. A jak předseda SPD podotýká, když musel kvůli těmto skandálům odstoupit, vystřídal jej ve Sněmovně právě Ondřej Kolář.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ondřej Kolář., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHorký , 05.11.2023 16:52:34
Má pravdu. Je to vidět na něm, jak ho ten pobuda Petr Kolř vychoval. Prostě primitivové. Ondřeje omlouvá, že je v tom spolku TOP, kde nesmí být nikdo s IQ vyšším jak 30. Jen mě rozesmál tím, jak tam říká, že si může říkat co chce. Tak proč to jiným Rakušan a jeho poskoci, zakazují a ještě nabádá k udávání, pokud se řekne pravda?

|  17 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …