Markéta Pekarová: Všichni jsou proruští a budou spolupracovat. Hrozí nebezpečí

20.02.2024 13:39 | Monitoring

Předsedkyně TOP 09 a šéfka Sněmovny Markéta Pekarová v podcastu Mikodrom varovala před návratem Andreje Babiše k moci po příštích volbách do Poslanecké sněmovny. Podle jejích slov je velmi pravděpodobné, že by šlo o vládu ANO s SPD. „Obě strany jsou proruské a každá je velmi nebezpečná,“ opřela se vládní politička do současné parlamentní opozice.

Markéta Pekarová: Všichni jsou proruští a budou spolupracovat. Hrozí nebezpečí
Foto: X
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová v podcastu Mikodrom natáčeném za jizdy v kamionu

Podle nejnovějších průzkumů by parlamentní volby drtivě vyhrálo hnutí ANO, jeho preference s pohybují mezi 31 až 33 procenty. SPD se pohybuje v rozmezí 10 až 11 procent. Posilují i komunisté, kteří se blíží k pěti procentům, tedy k hranici potřebné pro vstup do Sněmovny pro jednotlivé strany.

Velká hrozba pro Českou republiku, začíná bít na poplach předsedkyně vládní TOP 09 Markéta Pekarová. Ta si nyní oblékla oranžovou vestu a přišla do podcastu aktivisty, komentátora a řidiče kamionu Jaroslava Mika, kde během jízdy kamionem důrazně varovala před možnou budoucí vládou ANO a SPD.

„Jenom chci říct, že když někdo nechce věřit tomu, že by se byl schopen Babiš opírat o právě třeba SPD... už tomu tak bylo. Nevím, jestli jsme nepoučitelní nebo jestli si myslíme, že SPD je jako horší než komunisti,“ uvedla Pekarová Adamová.

A pokračovala: „Pro mě jsou ty strany naroveň. Každá je velmi nebezpečná v něčem jiném,“ uvedla. „Jedna rudě, jedna hnědě,“ doplnil ji kamioňák Miko. „Obě jsou proruské, což je důležité,“ upozornila šéfka Poslanecké sněmovny.

„Komunisti tu od začátku – a to myslím ještě za minulého století – nehájili nic jiného, než ten ruský zájem, tehdy sovětský zájem, protože prostě od toho tady ten jejich vliv byl. Jenom v tom pokračují.

SPD přesně cílí na tuhle stejnou skupinu. Takže to, jestli někdo víc hnědý a druhý víc rudý se ve své podstatě ve velké míře překrývá.

Je to pro mě stejné nebezpečí, takže určitě nejenomže to hrozí, to je realita.

Hnutí ANO se stává k nerozeznání od SPD. A stejně jako byla vláda Andreje Babiše schopna opírat se o podporu komunistů, neváhala by ani spolupracovat s dalšími extrémisty. Tomu budeme chtít SPOLU zabránit,“ dodala Markéta Pekarová Adamová na platformě X.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jo, jo ... , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePepanNutelovič , 20.02.2024 13:57:01
Že tato mizerná prodavačka mobilů patří do blázince, o tom už nepochybují ani její příznivci!

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…