Markéta Šichtařová má opravdu strach: Rudí se přetřeli na zelené. Báchorka o planetě v plamenech. A teď půjde ekonomika do kopru

13.09.2019 10:48

Ekonomka Markéta Šichtařová si přečetla text kolující po českém internetu a dostala strach. Velký strach.

Markéta Šichtařová má opravdu strach: Rudí se přetřeli  na zelené. Báchorka o planetě v plamenech. A teď půjde ekonomika do kopru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

Když proplouváte českým internetem, narazíte na celou řadu textů. Některé z nich varují před globálním oteplováním planety  a záměrně budí v lidech strach. Na jeden takový text narazila i ekonomka Markéta Šichtařová a podělila se o něj.

„Naše planeta je v plamenech. Dopady klimatické katastrofy nabírají reálné kontury a stále více lidí propadá tváří v tvář ekologické krizi depresím, environmentálnímu žalu a panice. Vznikají masová hnutí žádající hluboké strukturální reformy, většina politiků však na tyto požadavky reaguje pokryteckou rétorikou, kterou nelze považovat za nic jiného než výsměch....“ citovala z textu ekonomka.

Posléze na blogu iDNES.cz doplnila, že po přečtení těchto řádek opravdu dostala strach. Jenže nešlo o strach z klimatických změn.

Mám strach z toho, že rudí se přebarvili na zelené. Že jejich myšlenky a záměry jsou stejně nekalé jako dřív,“ zdůraznila.

O planetu prý strach nemá. Klimatičtí alarmisté sice varují, že v hořících amazonských pralesech hoří plíce planety, ale Šichtařová do protikladu k těmto alarmistům staví jiné vědce, kteří tvrdí, že lesů ubude, což je ekonomce líto, ale náš život to neohrozí.

„Nebojím se oteplení. Kdysi bylo takové vedro, že Antarktida, ačkoliv už byla na globusu téměř na svém dnešním místě, byla zelená a proháněli se po ní dinosauři. Alarmisté by řekli, že ekosystém je v takovém skleníkovém efektu ‚rozvrácený‘. Ale ti antarktičtí dinosauři se podle všeho měli docela slušně k světu. Je to jen úhel pohledu. Těm dinosaurům by se nejspíš zdálo, že v rozvratu jsme dneska: No považte tu hrůzu, Antarktida je pod sněhem! Holt budu muset na zahradě začít pěstovat subtropické rostliny,“ shrnula svůj pohled na globální oteplování Šichtařová.

Skutečný strach má jen z klimatických alarmistů, kteří se podle jejího názoru fakticky pokoušejí zničit lidstvo. Péči o planetu považuje i ona sama za důležitou věc, jenže tato péče něco stojí. A pokud klimatičtí alarmisté přicházejí s nápady, které zničí nejen naši ekonomiku, je to velký problém.  

„Ženou nás k bídě. Uvalili na evropské automobilky regulaci, která je v rozporu s fyzikálními zákony, takže evropský průmysl může kráčet do kopru. Zavírají jízdní pruhy, aby doprava nejela, nýbrž stála (a čoudila a zvyšovala tak emise), takže místo aby lidé mohli pracovat, stojí v zácpě. Místo aby podporovali vzdělání, abychom měli dost vědců objevujících enzymy pro rozklad plastů, podporují záškoláctví, abychom měli dost stupidních jedinců, kteří skočí na každou báchorku o planetě v plamenech,“ varovala Šichtařová.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…