Matovič má problém. Vzpoura starosty, pěkně na videu. Ví to celá země

03.02.2021 22:19

Slovenský starosta obce Dvory nad Žitavou Branislav Becík veřejně prohlásil, že vypovídá poslušnost současné vládě. V youtubovém videu, kde blíže vysvětluje důvody svého rozhodnutí, uvedl, že končí se screeningovým testováním v obci, jelikož jej považuje za nesmyslné. Toto testování podle něj „vystavuje riziku zdravé obyvatele“. „Musím chránit obyvatele před psychopatickou vládou. Matovič a spol. na nás vymysleli šílenství,“ uvedl starosta, který doufá, že se k němu přidají i další starostové a společně lidem otevřou oči.

Matovič má problém. Vzpoura starosty, pěkně na videu. Ví to celá země
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Igor Matovič

„Po víkendovém testování oznamuji touto cestou našim obyvatelům, že se naše samospráva rozhodla skončit s celoplošným neboli screeningovým testováním v naší obci,“ oznámil Becík ve videu, které rozmístil i na sociální sítě.

Anketa

Měl by být ministr Blatný odvolán?

16%
30%
hlasovalo: 10488 lidí

„Končíme s tímto nesmyslným krokem současné vlády, kdy vystavujeme riziku naše zdravé obyvatele,“ pokračuje Becík s tím, že v tom, že se rozhodl správně, jej ubezpečila slova ministra zdravotnictví Marka Krajčího, která pronesl na své poslední tiskové konferenci.

Becík se tak přiklání k doporučením odborníků, kteří celoplošnému testování jednoznačně řekli ne. Podle jejich přesvědčení by se měli testovat pouze ohniska. 

Poslední dva měsíce suplovala celá samospráva podle Becíka hlouposti a ničím neověřené kroky současné slovenské vlády. „Poslední dva měsíce byli naši zaměstnanci vytížení, neřešili nic jiného než jen příkazy a nařízení, která se měnila z hodiny na hodinu. Dva měsíce jsme byli jen přitakávači a posluhovači,“ konstatoval starosta.

Velmi jej mrzí, že se nechali vtáhnout do něčeho, co se nedělalo nikde jinde na světě. Rovněž oznámil, že v obci Dvory nad Žitavou nadále zůstává otevřené mobilní odběrové místo během pracovních dní, dokonce zvyšují i kapacitu. Obec zabezpečí svým obyvatelům také respirátory a pro lidi určitého věku má připravené vitamíny.

„Naše samospráva od dnešního dne začíná fungovat tak, jako tomu bylo před šílenstvím, které Matovič a spol. na nás vymysleli,“ uvedl Becík s tím, že od pondělí chtějí otevřít mateřské školy. Rozběhnou se také veřejné zakázky na na rekonstrukci cest a chodníků a začne s přípravou podkladů na rekonstrukci kulturního domu či kolaudaci zdravotního střediska. „Zkrátka vše, co muselo jít bokem jen kvůli testování,“ podotkl.

Anketa

Kauza ,,vlekař": Schvalujete jednání majitele (spuštěného) vleku v Čenkovicích, který napadl štáb TV Nova?

37%
63%
hlasovalo: 12618 lidí
„Začínáme se opět věnovat tomu, od čeho tu samospráva je. Odmítáme a zároveň vypovídáme poslušnost vládě, která si z nás udělala trhací kalendář,“ oznámil Becík, podle kterého je načase, aby lidi o pandemii začali informovat a především se jí i věnovat odborníci. 

„Dnes je už jasné, že vše mohlo být jinak, kdyby byla dodržena opatření, která navrhovali odborníci koncem roku,“ poznamenal.

„A vláda? Ať nám vládne,“ pousmál se Becík a dodal: „Ať nám po deseti měsících vládnutí začnou konečně ukazovat, kam chtějí, aby naše Slovensko směřovalo,“ řekl. 

Becík chce vidět plán obnovy, co se týká rozvoje obcí a měst, konkrétně do jakých opatření chce vláda nalít peníze. „Rozvoj venkova je klíčový. Jestli si to dosud naši vládní představitelé neuvědomili, žije v něm přes 50 procent populace. Máme nejvíc osídlený venkov ze všech členských zemí Evropské unie,“ zdůraznil. „Problematice malých podnikatelů se raději ani nebudu věnovat,“ podotkl znepokojeně.

„Nejsem a nikdy nebudu vazalem své funkce. Lidé si mě opakovaně zvolili, protože jsou s mou prací spokojeni. Jsem připraven naše obyvatele kdykoli chránit,“ řekl odhodlaně starosta.

„Dnes je musím chránit před psychopatickou vládou nedborníků. Doufám, že tento můj krok budou následovat i další starostové, protože jen takovým krokem otevřeme oči našim obyvatelům, co za blázny a poloblázny si zvolili a kteří řídí tento stát,“ řekl starosta Becík na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…