Mě může odsoudit jen hovado! Bulvár vybírá citáty zesnulé Brožové-Polednové

26.01.2015 11:50

„Rudého psa novým kouskům nenaučíš,“ uvádí deník Blesk na adresu nedávno zesnulé komunistické prokurátorky Ludmily Brožové-Polednové. Její výroky z posledních let totiž údajně dokládají, že si nikdy nepřipustila, že poslat Miladu Horákovou ve vykonstruovaném procesu na smrt, byla chyba.

Mě může odsoudit jen hovado! Bulvár vybírá citáty zesnulé Brožové-Polednové
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Milada Horáková popravená v roce 1950

„Necítím se vůbec vinna. Tehdy jsem byla jen učedník, ale bojovala jsem za republiku a za takový společenský řád, ve kterém nebudou nezaměstnaní. Vy máte ten názor, že to bylo špatně. Já vás nepřesvědčím a vy zase nepřesvědčíte mě,“ tvrdila Brožová-Polednová v roce 2007.

O rok později někdejší prokurátorka uvedla, že nikdy nechtěla nikomu nespravedlivě ublížit a že kdo ji zná, ví, že je spravedlivý člověk. Když si prý přečetla obžalobu Milady Horákové, byla to pro ni trestná činnost. „Můj šéf dal přede mě složku červenou takovou a řekl mi: Přečti si to a budeš v tom intervenovat. Já, když jsem si to přečetla, tak jsem si řekla: Ano, to je strašná, strašná činnost, velezrádná a vyzvědačská,“ vysvětlovala Brožová-Polednová.

V roce 2009 prokurátorka hřímala, že odsoudit ji může jen hovado. „Můžou mi nadávat, že já jsem byla, já nevím co, že jsem byla bez srdce, nebo to všechno. To můžou. Ale po právní stránce jenom hovado tohle může odsoudit jako trestný čin vraždy. Je to tak?“ dožadovala se souhlasu.

Výčet výroků někdejší komunistické prokurátorky zakončuje Blesk citací, ve které se Brožová-Polednová snaží hodit vinu na Horákovou. „Já jsem byla novicka a hrůzou celá vyplašená z toho, co to je za trestnou činnost. Přitom Milada Horáková byla právnička a mohli jste snad slyšet z toho procesu, co mluvila. Být na jejím místě, tak bych především řekla, že to, z čeho je obviněna, není pravda. Ona se přiznávala,“ hájila se Brožová-Polednová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …