Mecenáška Meda Mládková: Knížák je zlý. Když u mě spal, udělal mi ostudu

13.05.2013 8:13

Známá mecenáška umění Meda Mládková poskytla rozhovor magazínu Týden. V jedné jeho pasáži se věnovala i svému vztahu s bývalým ředitelem Národní galerie a svérázným umělcem Milanem Knížákem. Ten se podle ní snaží jen na sebe upozorňovat. A přitom prý dělá jen ostudu.

Mecenáška Meda Mládková: Knížák je zlý. Když u mě spal, udělal mi ostudu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Meda Mládková.

„Jednou přijel do Ameriky a spal u mě. Pozvala jsem tehdy na večeři ředitele tamních hlavních muzeí, ale on přišel k večeři v klobouku a s dvěma náušnicemi. Ostuda!“ vypráví mecenáška. Když prý později tuto trapnou událost připomněla v novinách, Knížák se velmi rozčílil a přes jiné noviny vzkázal, že u paní Mládkové nikdy nebydlel. Tak ji prý znejistěl, že si informaci ověřila u tehdejšího kulturního atašé ve Washingtonu, který jí potvrdil, že u ní Knížák bydlel.

„On jen potřebuje, aby se o něm pořád mluvilo. A je zlý,“ prohlašuje Mládková. Na druhou stranu přiznává, že ji to vždy motivovalo. „Svou zlobou, závistí a nenávistí mě vždycky vzpružil, abych mohla pokračovat dál,“ říká.

Důvod Knížákovy zášti se prý dozvěděla od bývalého ministra Pavla Dostála. „Ptala jsem se ho, jestli Knížák taky chtěl to moje muzeum. A on přiznal, že ano, prý aby měl víc prostoru na své výstavy. Prostě jsem mu stála v cestě,“ myslí si Mládková.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…