Mediální experty předvolební spoty spíše nezaujaly. Jen Zemanův

29.12.2012 19:42

Víceméně kriticky ohodnotili oslovení mediální experti oficiální spoty devíti prezidentských kandidátů, které v sobotu začala vysílat Česká televize na kanálu ČT24.

Mediální experty předvolební spoty spíše nezaujaly. Jen Zemanův
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman

Politologovi Zdeňku Zbořilovi celkově spoty připadaly kultivovanější než třeba podobné výtvory před sněmovními volbami. Profesor Jan Jirák z Centra pro mediální studia říká, že spoty jsou prázdné a bez nápadu a je na nich vidět, že jsou dělané z povinnosti a že nejsou důležitou částí kampaně.

Až na dvě výjimky jsou klipy zklamáním pro Daniela Köppla, šéfredaktora týdeníku Marketing&Media. Köppla zaujaly jen spoty bývalého premiéra Miloše Zemana a místopředsedy ČSSD Jiřího Dienstbiera.

Zbořila překvapilo, že straničtí kandidáti s výjimkou Dienstbiera nemají ve svých spotech žádné kolegy ze stran, jejichž zákonodárci je nominovali. "Nedovolili jim vystoupit. Ukazuje se, že se prezidentští kandidáti obávají toho, že by je měli představovat zástupci strany," uvedl.

Zbořila v pozitivním slova smyslu zaujal také Zemanův klip a ze skupiny ženských kandidátek se mu líbil spot europoslankyně Zuzany Roithové (KDU-ČSL).

Naopak nejméně působivý byl prý spot někdejšího úřednického premiéra Jana Fischera. Ten se nezamlouval ani Köpplovi, který podrobil větší kritice i klipy Roithové a Táni Fischerové, které jako by se podle něj vrátily do 90 let. Vidí u nich zcela nevyužitý potenciál. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…