Mediální svatozář nad Kalouskem a spol. Přitom kníže káže vodu, ale pije víno

06.04.2013 14:00 | Zprávy

TÝDEN V MÉDIÍCH Sdělovací prostředky v uplynulém týdnu takřka ignorovaly výrok ministra bez portfeje Petra Mlsny, že vytvoření seznamu majetku vydávaného v rámci církevních restitucí by bylo pracné. Takovému argumentu se vzhledem k miliardovým transferům podivuje mediální odborník Petr Žantovský, jenž dává k zamyšlení mediální svatozář, která je rozprostřena nad TOP 09.

Mediální svatozář nad Kalouskem a spol. Přitom kníže káže vodu, ale pije víno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

V uplynulém týdnu zaujalo mediálního odborníka Petra Žantovského to, že sdělovací prostředky věnovaly spoustu prostoru banalitám a naopak takřka ignorovaly důležité události. „Začnu u poměrně nenápadné informace, která se objevila jen na Novinkách, nikde jinde jsem ji nezaznamenal. A to je skutečnost, že ministr bez portfeje Petr Mlsna prohlásil, že vytvoření konkrétního jmenovitého seznamu majetku, který má být vracen církvím by bylo příliš pracné a nákladné, takže se vytvořil seznam jen takový velmi přibližný. A jeho ocenění bylo také spíše odhadem než poměřením s reálnou hodnotou,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Zajímavé mu připadá, že řada těch nemovitých majetků byla oceněna jako stavební pozemky. „Dalo se to pochopitelně očekávat, protože celá kauza církevních restitucí se od prvního okamžiku jeví jako vytunelování státu na úkor daňových poplatníků. O kauze IPB se říkalo, že to byla loupež za bílého dne. Ale proti církevním restitucím je to zanedbatelná banalita i vzhledem k neskutečným miliardovým objemům, které mají touhle transakcí proběhnout. Dnešní vláda se zapíše nesmazatelně do dějin jako vláda, která ukradla občanům tohoto státu majetky naprosto nepoměřitelné částky,“ myslí si Petr Žantovský.

Nad souzněním médií s ministrem financí zůstává rozum stát

I proto mu vrtá hlavou, proč se tomu média tak málo věnují, když k dnešnímu datu už bylo ze strany církví zažádáno o více než šest tisíc pozemků, což vynásobeno tržními cenami už nyní dává závratné částky. „Do dnešního dne jsem nepochopil, proč se novináři tak málo věnují kauzám týkajícím se Miroslava Kalouska a strany TOP 09. Vůbec nechápu tu mediální svatozář, která je nad touto stranou rozprostřena, jak jsme viděli i kolem prezidentské volby. Je to nějaký zvláštní druh souznění mezi panem ministrem financí a většinou českých novinářů. Vůbec si to neumím nijak vysvětlit, respektive ta vysvětlení, která mě napadají jsou tak šílená a dramatická, že je snad ani  nechci vyslovit,“ přiznává Petr Žantovský.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…