Merkelová, Macron, Erdogan a Putin jednají o Sýrii. Shodnou se na něčem?

27.10.2018 20:35

V Istanbulu se sešli turecký prezident Recep Erdogan, ruský prezident Vladimir Putin, německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident Emmanuel Macron. Jednají o budoucnosti Sýrie. Ruská agentura TASS tvrdí, že politici všech čtyř zemí možná volí různé cesty, ale jejich cíl je společný – mír v Sýrii.

Merkelová, Macron, Erdogan a Putin jednají o Sýrii. Shodnou se na něčem?
Foto: Tereza Spencerová
Popisek: Obrazy z dnešní Sýrie

Podle informací agentury TASS jednají v Istanbulu čtyři státníci o situaci v Sýrii, Před čtyřstranným jednáním prý probíhala i jednání dvoustranná. Ruský prezident Putin se sešel nejprve s Erdoganem, poté s Merkelovou a nakonec s Macronem.

Státníci absolvovali také společné focení a pak už se zavřeli v istanbulském sídle prezidenta. Za zavřenými dveřmi debatují o tom, jak v zemi zachovat stabilitu, znovu vybudovat infrastrukturu a uprchlíkům z různých koutů světa umožnit návrat do vlasti.

„Státy mohou mít různé cesty k dosažení cíle, ale onen cíl je společný,“ prozradil mluvčí prezidenta Putina Dmitrij Peskov. Státníci hledají několik základních bodů plánu, na kterých by se shodli a které by skutečně nakonec vedly k dosažení trvalého míru v Sýrii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…