Měsíce zkoumání a výsledek stejný: KSČM se zřejmě nezruší

27.02.2012 16:13

Ministerstvo vnitra za pomoci resortu spravedlnosti předložilo vládě zprávu ohledně možných důvodů pro zrušení KSČM. Verdikt se ale od těch předchozích nijak neliší - pro zrušení KSČM zkrátka není relevantní důvod.

Měsíce zkoumání a výsledek stejný: KSČM se zřejmě nezruší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební kampaň KSČM

Nepomohli ani úředníci ministra Jiřího Pospíšila ani analýzy čtyř odborníků na extremismus, výsledek zkoumání zůstal stejný - činnost politické strany podle posuzujících nelze omezit, pokud neohrožuje demokratický systém či práva a svobody občanů. "Ministerstvo tedy ani za pomoci externích subjektů a zpravodajských složek nezískalo dostatek relevantních materiálů, které by jakýmkoli způsobem odůvodňovaly právní postup vlády vůči KSČM, a které by tedy vůbec umožňovaly vypracovat návrh na pozastavení činnosti KSČM," stojí ve zprávě.

Předpoklad, že nynější KSČM by mohla opakovat zločiny své předchůdkyně KSČ, kdyby k tomu měla příležitost, prý ke zrušení partaje nestačí. Pozor by se na ni ovšem dávat měl. "Nelze mít pochybnosti o tom, že KSČM a jejími představiteli uznávaná ideologie může znamenat za určitých okolností ohrožení demokratického směřování České republiky," varuje zpráva.

Nově ovšem zpráva disponuje výzvou pro ministerstvo k prozkoumání činnosti orgánů s KSČM spolupracujících, např. Komunistického svazu mládeže či Svazu mladých komunistů Československa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…