Městskou část Prahy 11 nestojí ani korunu, přesto vydělá miliony ročně. Řeč je o tamním sportovním areálu

14.09.2017 14:52

Před třemi lety na Praze 11 vznikl sportovně-rekreační areál Jedenáctka VS. V jako voda a S jako sport. Na své si zde přijdou děti i dospělí. Areál se nachází nedaleko stanice metra Chodov a Opatov.

Městskou část Prahy 11 nestojí ani korunu, přesto vydělá miliony ročně. Řeč je o tamním sportovním areálu
Foto: http://www.jedenactkavs.cz/
Popisek: Před třemi lety na Praze 11 vznikl sportovně-rekreační areál Jedenáctka VS

Sportovní areál byl podle bývalého starosty Prahy 11 Dalibora Mlejnského od počátku koncipován tak, aby ho lidé rádi a často využívali. Což se také podařilo. Ročně areál navštíví 250 tisíc lidí a za tři roky jeho existence to tak bylo tři čtvrtě milionů.

Celý prostor je členěn na tři sekce. První je dětské plavání. V hale, která nese označení A, najdeme celkem čtyři dětské bazény. Dva z nich mají rozměr 4,5 na 4,5 metru a dva mají 6x9 metrů. „…výhodou je, že všechny jihoměstské děti ze základních škol absolvují výuku plavání právě zde. Odpadlo tak zdlouhavé a  ekonomicky náročné dojíždění dětí do bazénů v jiných částech Prahy. Dnes jihoměstské děti sváží speciální autobus, který jsme již v roce 2014 za tímto účelem zajistili. Dobrá dostupnost je také důvod, proč areál navštěvuje velké množství spokojených seniorů, kteří mají možnost kvalitního plavání a sportování takříkajíc za rohem,“ říká někdejší starosta a současný zastupitel Jižní Město náš domov Dalibor Mlejnský. Zajímavostí jistě je, že bazénky si mohou lidé pronajmout celé, například pro dětské oslavy, soukromé plavaní a podobně.

Hala B je určena větším plavcům. Najdeme zde pětadvaceti metrový bazén, wellness a vodní svět. Pořizovací náklady na tuto část se vyšplhaly na 190 miliónů korun. Výhodou je, že k vybavení bazénu náleží hydraulický sedadlový zvedák pro tělesně hendikepované.

Zdroj fotografie: http://jedenactka-vodni-svet.cz/

Hala C pak slouží jako multifunkční sportovní hala a využívají ji primárně sportovní oddíly z Jižního města. Má kapacitu až 300 diváků a dá se zde hrát basketbal, volejbal, florbal, badminton, nohejbal a házená.

Zdroj fotografie: http://jedenactka-vodni-svet.cz/multifunkcni_sportovni_hala_jedenactka_vs 

Náklady na jednotlivé haly dosáhly v součtu 428 miliónů korun. Došlo však také k opravám na hlavní silniční komunikaci, autobusové zastávky a bylo vybudováno parkoviště pro 300 automobilů. Sportovní areál Praha 11 nemusí nikterak finančně dotovat. Naopak roční výnos areálu činí 4 milióny korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…