Mezi migranty jsou i somálští piráti, informoval europoslanec Zdechovský

27.08.2016 21:11

Z PROFILŮ Jsou mezi migranty i somálští piráti? Kolik muslimů musí ČR přijmout? Na tyto i řadu dalších otázek odpovídal v poslední době na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz europoslanec Tomáš Zdechovský.

Mezi migranty jsou i somálští piráti, informoval europoslanec Zdechovský
Foto: Archiv TZ
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Jsou mezi migranty i somálští piráti? Připustíte, že tam mohou být?“ zajímalo jednoho ze čtenářů.

Zdechovský připustil, že mezi migranty opravdu somálští piráti jsou. „Už v roce 2013 byl poznán v Nizozemí jeden ze žadatelů o azyl, který se dříve živil jako pirát,“ odpověděl Zdechovský.

  • Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE

Musel byste se zeptat Erdogana

František Černoch se ptá, proč jsme byli taháni za nos v tom smyslu, že Turecko s IS nespolupracuje, když víme již půl roku, že tomu tak bylo. „Popravdě nevím. To, že Turecko je hlavní obchodní partner IS, je dostatečně známé... asi byste se musel na to zeptat přímo Erdogana a jeho syna. Ti dva znají odpověď podobně jako USA a Rusko, kteří to tolerují,“ reagoval Zdechovský.

Pobřežní stráž význam mít bude

Stejný čtenář poukázal na to, že evropská pohraniční stráž bude čítat pouhých 1500 lidí. „Bude to zpráva pro uprchlíky: Podívejte, máme jen 1500 pohraničníků! To znamená, že na politice EU se nic nemění, nejde o nic, co by mělo zabezpečit důkladné kontroly migrantů,“ posteskl si František Černoch. „Pobřežní stráž určitě mít význam bude a navíc o ochranu hranic se starají také a především samotné členské státy,“ nesouhlasil se čtenářem Zdechovský.

ČR by měla přijmout 3091 migrantů

Jiný čtenář chtěl vědět, kolik muslimů bude přiděleno naší republice. „Předpokládám, že máte na mysli přerozdělení migrantů na základě kvót. Počet určený k relokaci pro ČR je 3091. Jak ale určitě víte, přerozdělování opravdu nefunguje a opravdu nikde nebylo napsáno, kolik z nich má být muslimů. Otázka, s kolika muslimy se počítá, tak nedává žádný smysl, protože to nikdo nemůže vědět,“ odpověděl europoslanec.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…