Michal Horáček zvažuje kandidaturu na prezidenta. A o Zemanovi řekl...

29.04.2016 8:54

O své zvažované kandidatuře na prezidenta pohovořil v pořadu DVTV.cz Martina Veselovského hudební skladatel, textař a podnikatel Michal Horáček. Současná hlava státu Miloš Zeman podle něj již nevyhraje.

Michal Horáček zvažuje kandidaturu na prezidenta. A o Zemanovi řekl...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Textař Michal Horáček

„Pražská kavárna existuje pouze pro ty, kteří chtějí, aby existovala. Je to ale součást diskurzu pana prezidenta,“ podotkl úvodem k pražské kavárně Michal Horáček. Tomu se nelíbil text minulého čísla časopisu Respekt ohledně toho, že pražská kavárna hledá lidového hrdinu, který porazí v příští prezidentské volbě Miloše Zemana. „Těch několik vět obsahuje několik nebezpečných omylů,“ myslí si Horáček s tím, že bychom neměli brát jako jistotu to, že favoritem příští prezidentské volby je Miloš Zeman.

Pojmem pražská kavárna označuje podle Horáčka Zeman své nepřátele. „A ten lidový hrdina? Co je to ten lidový? Když je někdo lid, tak kdo je nelid? Všichni jsme přeci součástí lidu,“ dodal Horáček s tím, že vlastně ani neví, co přesně znamená pojem lidovost. „Myslím, že není třeba hledat lidového hrdinu. Je třeba hledat někoho, kdo se vůbec přihlásí s takovouto ambicí, obtížně naplnitelnou,“ dodal.

  • Video najdete ZDE.

„Pan prezident by obhajoval. Tím by žádal voliče, aby předchozímu volebnímu období vyslovili účet. To vyžaduje osobní statečnost,“ podotýká Horáček a myslí si, že je velmi možné, že Zeman nebude obhajovat. Ostatní kandidáti mohou jen získat. 

„Pravděpodobnost, že bude prezidentem příští volební období, je nižší, než se nyní jeví. Mnoha lidem, se kterými mluvím, se nelíbí. Mluvím zejména o lidech, kteří prezidenta Zemana volili,“ dodal.

Závěrem Horáček podotkl, že poprvé připouští, že zvažuje kandidovat na prezidenta. „Chtít být prezidentem znamená být psychopat. Musíte být připraveni na to, že vám lidé budou nadávat. A k tomu potřebujete hroší kůži. A já nemám hroší kůži. Já jsem normální člověk. Musíte zkrátka vědět, co chcete a co nechcete. A najednou prostě něco musíte,“ vysvětlil Horáček s tím, že volební kampaň vlastně dělá už třicet let. A podpora, které se mu dostává, je podle něj zvláštní. „Nejhezčí by bylo, kdyby se objevil kandidát či kandidátka, který by to skutečně mohl vyhrát,“ dodal s tím, že v minulé prezidentské volbě podporoval europoslankyni Zuzanu Roithovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…