Milí kandidáti na Hrad. Byli jste v KSČ? Od studentů dostanete čertovské uhlí

05.12.2012 15:28

Někteří kandidáti na prezidenta dostanou v tento kouzelný večer uhlí od čerta. Podle tradice ho dostávají zlobivé děti a studentská skupina Odstřihnutí se domnívá, že ti, kteří byli před listopadem 1989 členy komunistické strany, lze označit za zlobivé. Informuje o tom server Aktuálně.cz. Uhlí by prý měli dostat i kandidáti, kteří dnes o podporu KSČM žádají, ale za těmi studenti nedorazí.

Milí kandidáti na Hrad. Byli jste v KSČ? Od studentů dostanete čertovské uhlí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Na sociální sítí Facebook skupina Odstřihnutí prohlašuje, že by české společnosti prospělo, kdyby se jasně vypořádala se svou minulostí, což v sobě zahrnuje i odmítnutí kandidátů nějak napojených na komunistickou stranu.

Studentům vadí Fischer, Zeman, Bobošíková i Okamura a Dienstbier

„Nepřecházejme mlčením, že se komunisté pomalu plíží zpět k moci. Je nutné, aby se spojili všichni slušní lidé a dali najevo, že budoucnost naší země si přejeme bez komunistů. Nejbližší možností, jak se jednoznačně vyslovit, bude historicky první přímá volba prezidenta ČR. Řekněme v ní jednoznačné NE kandidátům s komunistickou minulostí nebo vazbami na tuto nereformovanou a nedemokratickou stranu," stojí na sociální síti.

A aby nezůstalo jen u uveřejnění prohlášení, připravili si studenti i happening, v jehož rámci zavítají do kanceláří tří kandidátů na prezidenta s komunistickou minulostí. Básničku polepšených hříšníků by si proto měli připravit Jan Fischer, Miloš Zeman a Vladimír Dlouhý. Navštíví je dvojice v podobě Mikuláše a čerta.

„Vadí nám kandidáti Dienstbier, Zeman, Fischer, Bobošíková, Okamura a Dlouhý. Poslední tři zmínění jsou ale momentálně vyřazení, takže uhlí poneseme první trojici," prozrazuje jeden z organizátorů akce Tomáš Bartko.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

11:05 Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

Ani pokud jde o fast food, není situace v ČR a v okolních státech stejná. McDonald's platí za meziná…