Milion chvilek: KDU-ČSL sváží demonstranty do Prahy? Naštvaný lidovec promluvil

11.06.2019 10:31

Brněnský zastupitel a člen KDU-ČSL Ivan Emr se rozhodl na serveru NeviditelnýPes.cz, kde má bohatou publikační historii, ozřejmit čtenářům, jak je to se svozy demonstrantů na akci sdružení Milion chvilek pro demokracii. Svými slovy potvrzuje, že se tomu tak děje.

Milion chvilek: KDU-ČSL sváží demonstranty do Prahy? Naštvaný lidovec promluvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi a ministryni Marii Benešové na Václavském náměstí. Příští se uskuteční v neděli 23.6. na Letné

Emr se odvolává na e-mail, který obdržel od vedení brněnského vedení strany. V něm je podle jeho slov nabídka od Mgr. Petra Hladíka na zájezd klimatizovaným autobusem na nedělní pražskou demonstraci na Letenské pláni, jež se uskuteční 23. 6. 

Anketa

Jaký volební výsledek může ve sněmovních volbách dostat Klausovo hnutí Trikolora?

hlasovalo: 21428 lidí

„Prý jde o podporu nezávislosti justice – to je samo o sobě protimluv, protože bude-li justice závislá na pouličních nepokojích, nebude nezávislá. Tento požadavek je demonstranty personifikován nechutnou dehonestací paní ministryně spravedlnosti Mgr. Marie Benešové. Tady přestává legrace. Neslyšel jsem jediný konkrétní argument, čeho se měla paní ministryně dopustit. Prý by ale mohla atd. No, pokud je mi známo, je paní Benešová poměrně zásadová. Před revolucí odmítla vstoupit do KSČ, což byla, jak pamětníci dosvědčí, politická, sociální a profesní sebevražda. A to jen díky své osobní odvaze a zásadovosti,“ popsal dále Emr, jenž  by podle svých slov očekával u lidovců zdrženlivost.

Původní text ZDE

„O štvanici a ukřižování nevinného Krista bychom měli vědět své. Nemohu se smířit s tím, že někteří lidé z vedení KDU-ČSL podporují tyto pouliční akce. Pan exministr Herman se například postavil na stranu narušitelů loňských akcí výročí 21. srpna 1968. Ubohé pískání, řev a bouchání na cokoliv přehlušilo pietní projevy u budovy rozhlasu na Vinohradech. O vyhazování kytic v listopadu už raději ani nemluvím. Až budete, bratři a sestry lidovci, bez viny, pak házejte kamením,“ uvedl.

„Nejsem volič ani stoupenec pana premiéra Babiše (to je ten pán, co s ním v médiích, na ulicích, na letácích, na internetu trvale otravujete veřejnost), ale musím jako přesvědčený demokrat respektovat jeho řádné zvolení. Co se jeho komerčních aktivit týká, jistě jste slyšeli něco o presumpci neviny. Takže se uvidí,“ zdůraznil Emr.

Závěrem dodal, že akce se zájezdem brněnské KDU-ČSL na letenskou demonstraci je důkazem naprostého nepochopení mechanismů a vlastního zájmu politické strany. „Pokud budou demonstrace nějakým způsobem úspěšné, stane se z ‚Milionu chvilek‘ politický subjekt. Ten půjde do voleb a odčerpá voliče jiným stranám. Třeba zrovna KDU-ČSL. To je elementární volební matematika. Organizovat tedy zájezd na podporu budoucí politické konkurence je, jak to říci kulantně, poněkud neprozíravé. Ale co. Máme demokracii, a pokud lidé chtějí poslouchat bezperspektivní hysterické výlevy hereček, zpěváků a dalších celebrit v několikahodinové letenské výhni nebo dešti, je to jejich volba,“ uvedl muž, jenž se dostal do zastupitelstva v brněnské městské části.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…