Milion chvilek má na svém účtu miliony. Co si za ně kupuje?

22.06.2019 7:26

Další a podle očekávání největší a nejdražší ze série protivládních demonstrací iniciativy Milion chvilek pro demokracii se blíží, tentokrát se má konat tuto neděli v Praze na Letné. Lidé se proto rozhodli akci finančně podpořit, v pátek dva dny před akcí tak byl běžný zůstatek účtu organizátorů 5,6 milionu korun, informuje server Novinky.cz.

Milion chvilek má na svém účtu miliony. Co si za ně kupuje?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlavní organizátor demonstrací Mikuláš Minář

Nejčastěji finanční přispěvatelé zasílali stovky korun, maximálně pár tisíc. Suma se tak skládá spíše z menších finančních darů, která narostla hlavně za poslední měsíc. Stav účtu k 21. květnu totiž činil pouze necelých čtvrt milionu korun. Lidé peníze posílali například se vzkazy „Pravda zvítězí“, „Na vězeňský mundúr pro pana premiéra“ nebo „Na nedělní koncert na Letné“.

O jeden z největších darů se postarala Asociace soukromého zemědělství ČR, která sdružuje 7,5 tisíce českých sedláků, přispěla částkou padesát tisíc korun. Kauzy Andreje Babiše vnímá totiž jako ohrožení důvěryhodnosti českého zemědělství i České republiky.

Nejvyšší příspěvek pak poslal nejmenovaný český podnikatel a činil sto tisíc korun. Údajně se jedná o člověka bez vazeb na politické strany. Právě nedělní demonstrace má být podle organizátorů ze všech dosud pořádaných protestních akcí proti Babišovi nejdražší.

Získaný finanční obnos může spolek Milion chvilek použít dle svého uvážení. Zákon spolku nenařizuje, jak peníze smí či nesmí použít. Podle transparentního účtu utrácí hlavně za demonstrace a propagaci, tisk letáků, pronájem techniky apod.

Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…