Miloš Zeman je opět ,,slavný". Podívejte se, kam až pronikl

28.01.2015 15:01

Včerejší projev Miloše Zemana pronesený u příležitosti 70. výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi zaujal význačná světová média. Informuje o něm britský konzervativní deník Telegraph, americké deníky New York Times a Washington Post, obsáhleji i izraelský server Times of Israel.

Miloš Zeman je opět ,,slavný". Podívejte se, kam až pronikl
Foto: Michal Kamaryt, ČTK
Popisek: Miloš Zeman na pražské konferenci k výročí konce holocaustu

Britský deník zaujala nejvíce pasáž, ve které český prezident hovořil o „superholokaustu“, a také jeho přirovnání Islámského státu k praktikám v nacistickém Německu. „Zeman řekl, že Islámský stát dnes představuje největší bezpečnostní hrozbu pro současný svět. Podle českého prezidenta má potenciál rozpoutat superholokaust, jenž může vyústit v úmrtí stovek milionů lidí,“ cituje Telegraph Zemana a dodává, že český prezident rovněž vyzval mezinárodní společenství v čele s OSN ke společné vojenské akci proti globálnímu terorismu.  

O výzvě Miloše Zemana k vojenskému úderu proti Islámskému státu pod vedením Rady bezpečnosti OSN informují také americké deníky New York Times a Washington Post. „S teroristy se nevyjednává,“ citují americké deníky v této souvislosti českého prezidenta. Zeman podle deníku také varoval před narůstající nenávistí vůči Židům. „Zeman je přesvědčen, že vojenská akce proti ISIS by zabránila opakování dalšího holokaustu, který by mohl přinést oběti v řádu stovek milionů lidí. Také prezident České republiky zmínil, že mu Islámský stát připomíná nacistické Německo v roce 1930,“ informují New York Times.

Izraelský zpravodajský portál Times of Israel se včerejšímu vystoupení prezidenta Zemana věnuje obšírněji. Všímá si podobných pasáží jako výše zmíněná světová média a vedle toho přináší i nesouhlasnou reakci ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, který Zemanův návrh týkající se společného vojenské akce proti Islámskému státu označil za nesmysl. „Nevěřím v úspěch dalších vojenských akcí v Sýrii, Iráku a kdo ví kde. Především samotní muslimové by měli začít léčit rakovinu islamismu. Musí dokázat, že vraždění a teror nejsou pravou tváří islámu,“ cituje deník Zaorálka. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…