Miloš Zeman znovu obsáhle promluví k občanům. Vyjádří se k volbám

07.10.2016 7:46

Prezident Miloš Zeman v neděli zhodnotí výsledky krajských voleb a prvního kola senátních voleb. Již poosmé promluví k občanům v pořadu S prezidentem v Lánech, který on-line přináší bulvární deník Blesk. Ten také připomněl jednu velkou politickou prohru.

Miloš Zeman znovu obsáhle promluví k občanům. Vyjádří se k volbám
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman a Stanislav Mišák s manželkami

V neděli v 11 hodin dopoledne budou pravděpodobně výsledky krajských voleb známé jen pár hodin. Prezident Zeman dostane na serveru bulvárního deníku více než hodinu k tomu, aby výsledky těchto voleb patřičně okomentoval. Pravděpodobně znovu připomene, že by v České republice rád zavedl povinnost volit. Kdo by k volbám nepřišel, zaplatil by pokutu.

Několik týdnů před volbami opakovaně na voliče apeloval, aby k volbám přišli, když mají tu možnost. Faktem ovšem je, že v krajských volbách nebývá volební účast právě rekordní. V roce 2012 činila necelých 37 procent. Otázkou je, jak se volební účast projeví na výsledcích. Udrží si sociální demokracie Bohuslava Sobotky dominantní postavení? Nebo snad přijde Babišova tsunami? Ovlivní krajské volby uprchlická krize? To všechno už bude v neděli pravděpodobně jasné a pan prezident se k tomu vyjádří.

Deník si však neodpustil jednu připomínku. V roce 2000 se do krajů volilo vůbec poprvé a ČSSD tehdy v prvních krajských volbách absolutně vybouchla. Předsedou strany a premiérem země v té době nebyl nikdo jiný než současný prezident Miloš Zeman, který za tehdy katastrofální výsledky převzal odpovědnost. To se však neprojevilo tím, že by rezignoval na svůj post. Již tehdy dopředu oznamoval, že nebude dlouho trvat a politiku opustí. V roce 2002 se premiérem země stal Zemanův nástupce a Zeman skutečně odešel z politické scény. Na několik let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…