Minister Brabec promluvil o kolektivní sebevraždě

27.03.2017 17:50

Hostem Dvaceti minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byl ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Diskuse se týkala především vozů s dieselovými motory bez filtru pevných částic. Brabec v té souvislosti hovoří o kolektivní sebevraždě.

Minister Brabec promluvil o kolektivní sebevraždě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Richard Brabec v pořadu OVM

„My jsme na ten problém narazili v naší snaze zlepšit kvalitu životního prostředí v republice. Když jsme se vážněji začali zabývat automobilovou dopravou, tak jsme narazili na problém, který je vážnější, než jsem slyšel. Odhady ÚAMK říkají, že v České republice může být až jeden milion vozů, které zde jezdí s poškozeným filtrem pevných částic,“ zmínil Brabec.

„Začali jsme se významně zabývat i legislativou v celé věci. Selhává zde částečně legislativa a částečně i kontrola,“ dodal.

Brabec pak poukázal na to, že firem, které nabízejí odstranění filtru pevných částic, je celá řada. „V omezených případech je to možné udělat zcela legálně. Například se to dělá v případě, že auto bude jezdit závody na okruhu,“ podotkl.

V současné době je Brabec přesvědčen, že toto jednání firem však může naplňovat velmi závažné přečiny, například ohrožování životního prostředí. „Jsou to naprosto jasné přestupky, které jsou popsány v české legislativě. Ten člověk se pak zcela jistě dopouští nějakého přečinu. Mnoho tisíc lidí si neuvědomuje, že porušují zákon,“ míní. „Lidé tím pak páchají sebevraždu svoji a svých dětí,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…