Ministr Dienstbier bude mluvit se starosty o sociálním vyloučení

24.09.2015 6:54

Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) dnes bude mluvit se starosty o sociálně vyloučených lokalitách. Schůzky se zúčastní také ředitel Agentury pro sociální začleňování (ASZ) Radek Jiránek. Ministr bude se zástupci měst mluvit mimo jiné právě o spolupráci s touto agenturou.

Ministr Dienstbier bude mluvit se starosty o sociálním vyloučení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jiří Dienstbier

S Dienstbierem se mají sejít zástupci měst a obcí zapojených do programu Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám, což je podle ministrovy mluvčí Jarmily Balážové nástroj pro pomoc městům, obcím či svazkům obcí při začleňování sociálně vyloučených s podporou agentury a prostředků z evropských fondů. Mluvit budou například o aktuálních projektech nebo možnostech získat dotace.

Tématem bude také červnová změna ve vedení agentury. Současný ředitel Jiránek tehdy vystřídal Martina Šimáčka, kterého k nevůli řady zaměstnanců v dubnu odvolal Dienstbier. Pracovníci agentury poté dlouho vedli s ministrem spory kvůli rozdílným představám o budoucí podobě a fungování ASZ. Dienstbier má dnes se starosty diskutovat o tom, jak po výměně ředitele agentury funguje jejich spolupráce.

Agentura je odbor úřadu vlády, spadá pod ministra pro lidská práva. Podle Balážové nyní spolupracuje s 36 obcemi, z nichž 28 už uskutečňuje zmíněný koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným, nebo je k tomu připraveno.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …