Ministr Kubice zjistil: Když vyhodím tisíc úředníků, o nic se nepřijde

15.10.2011 7:28

Úsporný plán, který pro ministra vnitra navrhla odborná komise a který ministr Kubice podpořil, chce šetřit především na manažerech ministerstva. Jejich počet výrazně vzrostl po roce 2008. Natolik, že současné ministerstvo by si jich podle komise mohlo dovolit zhruba tisícovku propustit, aniž by se to dotklo provozu policie.

Ministr Kubice zjistil: Když vyhodím tisíc úředníků, o nic se nepřijde
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

Propuštěním, respektive snížením platů manažerů o dvě třídy, by mělo vnitro ušetřit 1,3 miliardy korun.  Obavy policejních odborů ze škrtů, které zazněly v minulých týdnech, se tak Jan Kubice snaží zažehnat. „Navrhovaná rušení pracovních míst se nebudou týkat žádného policisty v přímém výkonu služby," ujišťuje.

Podle mluvčího ministerstva vnitra Pavla Nováka peníze, které se díky seškrtání pozic ušetří, budou využity na to, aby mohly být posíleny hlídky v problémových lokalitách. Podle ministerstva by se mohlo jednat například o Šluknovsko.

Více k ministru Kubicemu ZDE
Kubice sám jako kůl v plotě. Oškubání policistů na vládě nezabránil

Rath zburcoval celé vnitro. V jeho kraji prý nebude bezpečno
Kubice vyždímal Langerovu smlouvu. Konečně úspory, raduje se John

S čím si však ministr Jan Kubice stále neví rady, jsou odchody vysoce postavených policistů. Sbor na konci listopadu například opouští šéf policie v Ústeckém kraji Jiří Vorálek. Odchází také náměstek ředitele protikorupčních policistů Jiří Veselý.

Média upozornila rovněž na plánové odchody šéfů týmů, které vyšetřují podezřelé nákupy armádních pandurů a tatrovek. Po Františku Zahálkovi, který vedl vyšetřování kauzy Pandur, chce skončit také Petr Krömer, jenž stál v čele týmu zabývajícího se nákupem tatrovek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…