Ministr Síkela nastoupil na úředníky: Křik, konec za několik minut. Nečekali jsme to, diví se ředitelka

07.05.2022 10:36

Pár minut a konec. Tak hovoří o jednání s ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou (za STAN) předsedkyně Českého telekomunikačního úřadu Hana Továrková. Píše o tom server Echo24.cz.

Ministr Síkela nastoupil na úředníky: Křik, konec za několik minut. Nečekali jsme to, diví se ředitelka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Síkela, ministr průmyslu a obchodu

Ministr Síkela je zřejmě tak nespokojen s prací ČTÚ, že to dal při posledním jednání velmi najevo. Síkelovi vadí problémy spojené se zhoršením terestrického příjmu televizního vysílání po přechodu na standard DVB-T2, které podle něj Český telekomunikační úřad neřeší. Předsedkyně ČTÚ Hana Továrková však uvedla, že způsob, jakým Síkela vedl jednání s ČTÚ, nepovede k pozitivním změnám.

Jiná slova však při hodnocení jednání volí sám Síkela. „Od ČTÚ očekávám změnu přístupu. Úřad by měl napříště k problematice přistupovat aktivně a vstřícně,“ uvedl.

Továrková tvrdí, že Síkelu o schůzku žádala dlouhodobě. „Byli jsme připraveni pana ministra podrobněji seznámit s naší agendou a s některými aktuálními otázkami a problémy, které trápí český telekomunikační trh, včetně návrhů jejich řešení. Nečekali jsme, že schůzka bude trvat několik minut, během kterých nebudeme vůbec puštěni ke slovu,“ zmínila Továrková bez bližších podrobností k řešení problémů s TV signálem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…