Ministryně Maláčová navštívila Hlinsko. Na radnici svým obyvatelům prý rozumějí

18.08.2021 22:05 | Ze sítí

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová navštívila spolu s poslancem Janem Chvojkou a lídryní ČSSD za Pardubický kraj Alenou Šírovou Hlinsko. Zatímco na radnici vše funguje, při setkání s odbory v místní firmě už taková idyla nepanovala.

Ministryně Maláčová navštívila Hlinsko. Na radnici svým obyvatelům prý rozumějí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Na radnici Hlinska svým obyvatelům podle ministryně rozumějí. „Biotop na koupání pro rodiny s dětmi, sportovní hala pro všechny, fungující sociální služby, rozjíždějící se učňovské obory, parcely na domky pro mladé k dražbě. I takové je desetitisícové Hlinsko,“ uvedla.  
 

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí
Prý je to i díky tomu, že místní místostarosta Zdeněk Eis v barvách ČSSD říká: „Politika se musí dělat pro lidi, ne pro osobní zájmy.“ 
 
V místní firmě, kterou výprava sociálních demokratů už taková idyla nepanuje.  Při setkání s odbory to prý za všechny nejlíp a nejemotivněji shrnula třiapadesátiletá paní Pavla: “Lidi se modlí, aby měli práci. Kmenoví zaměstnanci a ženský před důchodem se propouští, nabírají se agenturní cizinci. Chlapi přes šedesát už nezvládají lozit po střechách. Děláme na 3 směnný provoz, dvanáctky, máme minimální mzdu, museli jsme si vybrat dovolené, když se firmě nedařilo, už nemáme ani volné dny na Vánoce, padáme na hubu. Jaký je to život? Když mají lidi nahoře tak chytrý hlavy, ať něco vymyslí, nebo ať si to tady zkusí,“ sdílela Maláčová slova místní zaměstnankyně.  
 
Následně ocenila fakt, že tady zaměstnanci mají zastání u odborářky a lídryně ČSSD za Pardubický kraj Aleny Šírové, která podle slov ministryně bojuje za lidi jak lvice. 
 
„Sečteno a podtrženo: Sociální demokracie se postarala o zrušení karenčky, zdvojnásobení minimální mzdy, při covidu ochránila přes milion pracovních míst, zajistili jsme 500 korun za péči k důchodu navíc u těch, co mají odpracovaných 35 let. Ale to nestačí: Na stole je dřívější odchod do důchodu u náročných profesí a konec agenturního zaměstnávání. A s akcí „Férová práce“ jedeme dál. Evidentně to má smysl. Nejen paní Pavle a jejím kolegům to dlužíme,“ uzavřela Maláčová. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…